Boyabat'ta Mevlana'yı anma programı düzenlendi

Boyabat'ta Mevlana'yı anma programı düzenlendi

Boyabat'ta Mevlana'yı anma programı düzenlendi

Boyabat ilçesinde Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 749'uncu yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sezgin Öztürk, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin insan düşüncesine verdiği en büyük mesajının aşk, sevgi ve birliktir, dedi.

Öztürk, konuşmasında, "Mevlana Celaleddin-i Rumi insan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren ve İslam düşünürlerinin fikir sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan müstesna yüce bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneştir.

O, bir veli hüviyetiyle gönüller coşturmuş, bir pir, bir mürşit olarak insan kalbini saflaştırmış, bir bilgi kaynağı olarak insan aklını nur ile yıkamış, akıl ve gönülleri kirden kurtarmış, gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin temsilcisi olmuştur.
Onun içindir ki hangi alim Mevlana'yı tanısa yücelmektedir. O'nun yoluna gönül koyan herkes kemale, sevgiye, insanlığa, bilgeliğe, hoşgörü ve yüksek ahlaka ulaşmaktadır.

 

O, hiç bir şeyi inkar etmez ama her şeyi birler, bütünleştirir ve sevdirir. O, kimseyi ayrı görmez. Çünkü O, her şeyin Allah'ın zuhuru ve tecellisi olduğunu bilir ve bunu insan gönlüne ve insana hal olarak yansıtır.

O, bir veli hüviyetiyle gönüller coşturmuş, bir pir, bir mürşit olarak insan kalbini saflaştırmış, bir bilgi kaynağı olarak insan aklını nur ile yıkamış, akıl ve gönülleri kirden kurtarmış, gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin temsilcisi olmuştur. Onu tanımak, tanıtmak, sahiplenmek boynumuz borcudur

Öztürk, konuşmasını Mevlana'nın sözleriyle, sonlandırdı. "Sakın ola ki, öldüğüm için bana ağlama! «Yazık oldu, yazık oldu!» deme! Eğer ben yaşarken nefse uyup şeytanın tuzağına düşersem, işte hayıflanmanın sırası o zamandır "

Boyabat Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program öğrencilerin şiirlerini okuması, ilahi dinletisi, tiyatro ve semazen gösterimiyle sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Çok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2022, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115