Boyabat'ta Kurulan ""Çanakkale Zafer Platosu" Etkinliklerine Yoğun İlgi

Boyabat ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla 5 gün sürecek "Çanakkale Zafer Platosu" etkinlikleri başladı.

Boyabat'ta Kurulan ""Çanakkale Zafer Platosu" Etkinliklerine Yoğun İlgi

Boyabat ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla 5 gün sürecek "Çanakkale Zafer Platosu" etkinlikleri başladı.

Boyabat Belediyesinin destekleri ve öncülüğünde tiyatro oyuncuları Ali Can Taze, İlker Taze kardeşler ve ekibi tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla İnönü İlkokulu bahçesinde kurulan ve 5 gün sürecek "Çanakkale Zafer Platosu" etkinlikleri başladı.

Çanakkale Zaferinin temsili gösterilerinin izletildiği "Çanakkale Zafer Platosu" programın açılışına Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, öğrenciler ve vatandaşlar katılarak gösterileri izlediler. 

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Sesi Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada,  bu yıl ikincisinin düzenlendiği Çanakkale Zaferi'nin heyecanını yaşatıldığı "Çanakkale Zafer Platosu" etkinlikler için Boyabat Belediyesi'ne teşekkür edip, Çanakkale Zaferi, Anadolu topraklarının tapusunun kanla yazıldığı bir zaferdir dedi.

Maviş, konuşmasına devamla "Çanakkale Şehitliğinde mefhum bulunan her bir taşın altında kanıyla Anadolu'nun tapusunu yazmış ve bizlere emanet etmiş insanlar var. O insanların, o şehitlerin ve Anadolu'yu bize yurt olarak bırakan o büyük mananın bu güne taşınması açısından Çanakkale Zaferiyle ilgili bu görsel etkinlikler çok anlamlıdır. Ben bu açıdan başta belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu anlamlı etkinleri izlemelerini sağlayan ilçe milli eğitim müdürümüze, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize  de ayrıca teşekkür ediyorum. Gösterileri de bize sunan oyuncu arkadaşlarıma da hoş geldiniz deyip tebrik ediyorum.

Öğrencilerimize de şunu söylemek istiyorum aradan yüz yılı aşkın bir süre geçti. Ama Anadolu topraklarını bize mezar etmek isteyen, bizi topraklarımızda köleleştirmek, esir etmek isteyen çok sayıda emperyalist güçler faaliyetteler. Tüm öğrencilerimizin bu bilinçte ve şuurda yetişmesi lazımdır.

Yeni Zelenda'da bir camiye yapılan bombalı saldırıda 50 civarında kardeşimiz şehit edildi, çok sayıda yaralılarımız var. O saldırıyı yapan terörist oradakilere Türk diye hitabederek saldırıyor. Dolayısıyla dünyada Türk'le Müslüman eşitlenmiştir. Türklük demek Müslümanlık, Müslümanlık demek te Türklük demek haline gelmiştir. Bu açıdan Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri de dünyada Müslümanlıkla Türklüğün özdeşleştiğinin en güzel göstergelerinden bir tanesidir.

Bu vesileyle şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, herkese saygılar sunuyorum" ifadelerinde bulundu.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da yaptığı açıklamada Çanakkale Zafer Platosunu iki yıldır kurduklarını, çcuklara o günleri anlatıp, bu günden sonra da vatanımızın ilimle, bilimle, okuyarak korunacağını, gerekirse vatan için şehit olunacağını öğretiyoruz dedi.

Çakıcı, "Nasıl ki 104 yıl önceki atalarımız bizler için şehit oldularsa, bizler de topraklarımız için, vatanımız için, gelecek nesillerimiz için şehit olmaya hazırız" ifadelerinde bulundu.

Maviş ve protokol üyeleri bir süre temsili gösteriler izleyip, Zafer Platosu çadırlarında incelemelerde bulunup görevlilerden bilgi aldıktan sonra alandan ayrıldılar.

Çanakkale Zafer Platosu etkinlikleri temsili gösterilerini sergileyen Fatsalı tiyatro ve sinema sanatçıları İlker Taze, İbrahim Çapkın, Ogün Özcan, Recep Ali Ön, Tamer özyurt, Yasemin Coci, Tuba Çakmak, Ercan Karataş, Mert Aktaş 18 Mart 2019 günü akşamına kadar izleyicilere göterilerini sergilemeye devam edecekler.

Çanakkale Zaferi'nin 104'cü yıl dönümü dolayısıyla, Çanakkale Savaşları ve Zaferini anlatan gösterinin organizasyonunu yapanlardan Fatsa’nın yetiştirdiği Tiyatro Sanatçısı - Sinema - TV oyuncusu İlker Taze, "Bir daha dönmemek üzere giden en şerefli kahramanları yad etmek üzere buradayız. Çanakkale ruhunu Boyabat'ta Kurduğumuz platoda Fatsalı oyuncularla birlikte o günleri yaşatmaya çalıyoruz. Boyabat Belediye Başkanı sayın Şefik Çakıcı'ya böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonda bize bu imkanı verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Boyabat halkının bize olan ilgisi de ekibimize moral ve güç veriyor. Bizlere destek verildiği müddetçe bu tür organizasyonları, yurdumuzun her köşesinde sergilemeye hazırız" dedi.

Mahmut Caşkun


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115