Boyabat'ta İsrail'in saldırıları protesto edildi

Boyabat'ta İsrail'in saldırıları protesto edildi

Boyabat ilçesinde İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlendiği saldırı sonrası bir araya gelen vatandaşlar İsrail'i protesto etti.

Tüm yurtta olduğu gibi Boyabat ilçesinde de İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki hastaneyi bombalaması üzerine stk temsilcileri ve vatandaşlar Beyazıt Camisi önünde bir araya gelerek İsrail'i protesto etti.

Din görevlilerinin İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okumasının ardından İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk tarafından dua edildi.

Cenabıhak'kın bütün müminler kardeştir buyurduğunu hatırlatan Evirgentürk, "Irkı, dili, rengi ne olursa olsun, hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın, onların bir yardıma ihtiyacı olduğu zaman cenabıhak bize müslümanların orada olmasını söylüyor . Tüm Türkiye'de israil protesto ediliyor. Biz de burada toplandık. İnşallah bu yaşananlar Ümmet-i Muhammed'in uyanmasına vesile olur." dedi.

Vatandaşlar dua sonrası sessizce dağıldı.

Protesto gösterisine Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Birlik Vakfı, Boyabat İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (Boyimder), Boyabat İnsani Yardım Derneği, Türk Diyanet Vakıf Sen temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023, 02:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Serhat Güven
Serhat Güven - 7 ay Önce

"Camiye bisikletle gitme projesi" şimdi yapay zeka projeleri düşunsün!

SIRADAKİ HABER

banner115