BOYABAT'TA HUZUR TOPLANTISI DÜZENLENDİ 

BOYABAT'TA HUZUR TOPLANTISI DÜZENLENDİ 

BOYABAT'TA HUZUR TOPLANTISI DÜZENLENDİ 

Boyabat ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken önlemler ile asayiş, trafik ve güvenlik konularının anlatıldığı huzur toplantısı düzenlendi.  

Polis Lokali salonunda gerçekleştirilen huzur toplantısında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, polis, jandarma, cumhuriyet savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale eft yapılmasını katiyyen talep etmez dedi. 

Bayar, konuşmasında "Sizleri telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın.  

Biz İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak görevli polislerimiz tarafından ilçe içinde sokaktaki vatandaşlarımızla, esnaf arkadaşlarımızla konuşup dolandırıcılara karşı bilgilendirdik, uygun yerlere afişler yapıştırdık. Sizler de görevli olduğunuz yerlerde dikkatli olup, kurum içi ve önlerinde vatandaşlarımızı uyarıp, dolandırıcıların oyununa gelmelerini birlikte önleyelim." ifadelerinde bulundu. 

Dolandırıcıların hangi yöntemleri kullandığına örnekler veren Bayar, böyle bir durumla karşılaştıklarında hiç vakit kaybetmeden 155'i arayarak kendilerine haber verilmesini istedi. 

İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayarın yönetimindeki toplantıda ayrıca ilçedeki asayiş, trafik ve güvenlik konularında davetlilerin soru ve görüşleri dinlenerek alınabilecek önlemler ve suçun olmadan önce önlenmesi toplumsal huzur ve güvenin sağlanması için kamu görevlileri, sivil toplum örgütlerince vatandaşların bilinçlendirilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Toplantıya, Boyabat Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Çeltikçi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, Boyabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Öztürk, merkez ve merkeze yakın köy muhtarları katıldılar.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138