Boyabat'ta Gökırmak'ın taşmasıyla ekili alanlarda zarar oluştu

Boyabat'ta Gökırmak'ın taşmasıyla ekili alanlarda zarar oluştu

Bir haftadır yoğun yağışların olduğu bölgemizde Boyabat ilçesinden geçen Gökırmak'a gelen selin taşkınlara yol açmasıyla ırmak kenarındaki ekili alanlarda zarar oluşturduğu görüldü.

Yoğun yağışların olduğu bölgemizde Kastamonu Bozkurt ve Sinop Ayancık ilçelerinde felaket boyutlarında can ve mal kayıplarına yol açması Türkiye gündeminde olurken, Boyabat ilçesinde de Gökırmak'a gelen selin taşkınlara yol açmasıyla ırmak kenarındaki bağ ve bahçelerde zararlara yol açtı. Selin etkisiyle arazilere su taşıyan çoğu bentin yıkıldığı, arklara çamur dolduğu için tarla ve bahçelere su verilemediği görüldü.

Sebze tarlasını sel basan Ali Gök, tarlasının sel slarının taşmasıyla sebzelerinin tamamen gittiğini, balçık içinde kaldığını belirterek "Bu yıl, emeklerim boşa gitmiş oldu, sağlam hiç bir ürün kalmadı. Ama buna da şükür, canımız sağ. Ayancık ve Bozkurt'taki sel felaketini görünce, bizimki hiç bir zarar sayılmaz." ifadelerinde bulundu. 

Gökırmak'a gelen selin ırmak kenarındaki birçok köyün bağ ve bahçelerinde zarara yol açmasıyla birlikte Bağlıca Köyü girişindeki köprünün ayaklarına takılan büyük boy ağaşların suyun akışını yavaşlatmasıyla su seviyesinin hemen yükselmesi ve körünün seviyesine kadar çıkıp çevredeki arazilere selin taşması korkulu anlara yol açtı.

Köylülerin yardım talebinde bulunmasıyla olay yerine gelen iş makinelerinin tıkanmaya yol açan ağaçları köprünün ayaklarından kurtarıp akıntıya bırakmasıyla oluşabilecek tehlike atlatılmış oldu.

O onlarda meraklı vatandaşların köprü üzerinde ve çevresinde bulunmalarının can güvenliklerinin sağlanmasıyla güvenlik güçlerinin köprü çevresinde önlem aldığı bilgisi edinildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2021, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115