Boyabat'ta Fay Hattı Nereden Geçiyor ?

Boyabat'ta Fay Hattı Nereden Geçiyor ?

Boyabat'ta Fay Hattı Nereden Geçiyor ?


24 Ocak Cuma günü  Merkezi Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan Elazığ ve Malatya'da mal ve can kaybına yol açan deprem sonrası Boyabat'ta vatandaşların kafası sosyal medyada ki bir çok yanlış bilgi sebebiyle karışmış durumda.

Özellikle fay hattının Boyabat'ın altından geçtiği yönünde bilgiler insanlar tarafından konuşularak sosyal medyada panik havası yaratılıyor.

Boyabat Türkiye'nin aktif sismik hatlarından biri olan Kuzey Anadolu Fayına yakın bir bölgede olduğu için 1.derece deprem kuşağında yer almakta.Bu fay Boyabat Merkez mevkiinin altından değil yaklaşık 70 km güneyinden geçmektedir.Yine Ekinveren Fayı Boyabat'ın Kuzey Kısmından geçer.

Tarihsel depremlerin hiçbirinde Boyabat'ın merkez olarak yer almadığı, ancak Çorum, Kastamonu, Sinop ve çevre iller sınırları içerisinde yaşanan depremlerin bölgeyi etkilemiş olduğu görülmektedir. Gelecek depremlerde de Boyabat ve çevresinin belirli bir ölçüde etkileneceği öngörülebilir.

 https://www.mta.gov.tr/v3.0/hizmetler/yenilenmis-diri-fay-haritalari adresinden İl ve İlçenizde olan fay hatlarını görebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2022, 15:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gürhan Başdoğan
Gürhan Başdoğan - 4 yıl Önce

Evini sağlam yaparsan sorun kalmaz. Çalma çırpma çimentoyu, demiri. Bak KÜBADA 7.7 DEBREM oldu. Yıkılan yok, ölen yok. Utanacakmısın biraz TÜRKİYE.

Mustafa GÜNAL
Mustafa GÜNAL - 3 yıl Önce

Düzce depreminde, Veli Göçer evi diye cezaevine girdi ve hemen çıktı, Boyabat'ta Veli Göçer evi çoook, en başta benim oturduğum. bina Boyabat'ta deniz yok deniz kumu kullansa müteahhit geriye ne kalıyor demir ve çimento işte onlar çok noksan ben bu halimle anlıyorum, çünkü makrabı vurduğum yer boşa gidiyor, her gelen dükkan kiracısı taşıyıcı kolonlara çivi bile çakıyor üzerine alçı çekince kapanıyor, teras çıkıntıları maşAllah. Gerisine yorum yok. Allah'a emanetiz.

SIRADAKİ HABER

banner115