Boyabat'ta depremzedeler ve deprem bölgesine giden gönüllüler iftarda buluştu

Boyabat'ta depremzedeler ve deprem bölgesine giden gönüllüler iftarda buluştu

Boyabat Kaymakamlığı ilçede yaşayan depremzede vatandaşlar ile deprem bölgesine giden gönüllü ustaları iftar yemeğinde buluşturdu.

Boyabat Kaymakamlığı ramazan ayı süresince depremzede vatandaşlara belirli aralıklarla verdiği iftar yemeğinin sonuncusunda gönüllü olarak deprem bölgesine giderek hizmet veren Boyabat Esnaf Sanatkarlar Odası ve Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Odası'na bağlı elektrik, sıhhi tesisat, marangoz ve berber ustalarını da davet ederek iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Boyabat Kaymakamlık salonunda düzenlenen iftar programına Sinop Vali Yardımcısı ve Boyabat Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Boyabat Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Baş, Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Murat Yükselecek, depremzedeler ve deprem bölgesinde gönüllü çalışan ustalar katıldılar.

Sinop Vali Yardımcısı ve Boyabat Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz, yaptığı konuşmasında iftara katılanlara teşekkür edip, aynı sofrayı paylaşmaktan onur duyduklarını söyleyerek, "Allah nice, ramazanlara, iftarlara, nice kadir gecelerine kavuşmayı nasip etsin. Bu son iftarımız oluyor, ancak devletimiz her zaman sizin yanınızda olmaya, ihtiyaçlarınızı karşılamaya devam edecek. Sizlerin sorunu, sıkıntısı bizim de sıkıntımız sorunumuzdur."

Bu gün sizlerle birlikte deprem bölgesine gönüllü olarak gitmiş, çalışmış arkadaşlarımızı da sizlerle birlikte davet ettik, misafir ettik diyen Deniz, "Sıhhi tesisatçılarımız, elektrikçilerimiz Kahramanmaraş Elbistan'a, berberlerimiz Nurhak'a gittiler. Tamamen gönüllülük esasıyla. Hatta gidemeyen arkadaşlar da giden arkadaşların araçlarının yakıt parasını karşıladılar. Onlar da gitmiş kadar oldular. Hepsinden Allah razı olsun."

Vali Yardımcısı Deniz, aramızda iki oda başkanının dargın olduğunu öğrendim, bu mübarek kadir gecesinde Esnaf Odası Başkanı Şükrü Baş ile Marangozlar Odası Başkanı Murat Yükselecek sahnede barışacaklar, kucaklaşacaklar, diyerek sahneye davet etti.

Her iki oda başkanının kucaklaşıp barışmasıyla birlikte konuşan Deniz, "Benim Boyabat'taki son günüm, yarın vekalet ettiğim görevi sayın kaymakamımıza devredeceğim, iki müslüman bir evin içinde dargın, kırgın olmaz. Barışmanıza vesile olmaktan çok mutluyum." dedi.

Oda başkanları da Sinop Vali Yardımcısı Deniz'e Boyabat'taki hizmetlerinden dolayı tarihi Boyabat evi maketi ve plaket sundular.

Deniz, deprem bölgesine giderek gönüllü hizmet veren tüm ustaları da sahneye davet ederek kendilerine teşekkür edip, "Allah hepinizden razı olsun, zor şartlarda gece demeden soğuk demeden deprem bölgesinde hizmet verdiniz. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin, böyle acılar yaşatmasın. Ramazan ayı ile birlikte milletimize sağlık, huzur mutluluk gelsin. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağ olunuz var olunuz" ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2023, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138