Boyabat'ta depremzedeler için iftar verildi

Boyabat'ta depremzedeler için iftar verildi

Boyabat Kaymakamlığı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilçeye gelen depremzede ailelere, iftar yemeği verdi.

Sinop Vali Yardımcısı ve Boyabat Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz, iftar yemeğinde depremzede vatandaşların masalarına giderek sohbet etti. İhtiyaçları, sıkıntıları olup olmadığını sordu.

Kaymakamlık salonunda düzenlenen iftar programında konuşan, Sinop Vali Yardımcısı Deniz, devletin kurum ve kuruluşlarıyla depremlerde zarar gören vatandaşların yanında olduğunu belirterek, bundan sonra da varsa, mağduriyetlerinin giderilmesi için devletimiz elinden gelen her türlü desteği sunmaya hazırdır, dedi.

Vali Yardımcısı Deniz, AA muabirine yaptığı açıklamada, Boyabat'a 470 depremzede vatandaşın geldiğini, 170 depremzedeyi uğurladıklarını, şu anda 300 depremzede vatandaşın Boyabat'ta ikamet ettiğini söyleyerek, "Burada ilk günden beri tüm depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Bundan sonra da elimizden geldiğince karşılamaya devam edeceğiz. Şu anda ramazan kolilerimizin tamamına yakınını dağıttık. Ramazanın üçüncü haftasında tekrar dağıtım yapacağız." 

Çoçukların okula yerleştirilmesinde hassasiyet gösterdiklerini, çocukların eğitimlerinin aksamadığını söyleyen Deniz, "Ailelerimizin İş bulma, isdihdam noktasında da depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Bu konuda işadamlarımıza, işverenlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Deprem bölgesine de72 tır yardım malzemesi gönderdiklerini söyleyen Deniz, "14 sıhhi tesisatçı, 5 elektrikçi, 4 berber ustasını deprem bölgesine gönderek bölgedeki vatandaşlarımıza hizmette bulundular. Boyabat'tan deprem bölgesine ciddi anlamda yardım olduğu gibi, Boyabat'a gelen depremzedelerinde hayat şartlarını yükseltmek adına burada da ciddi anlamda çalışma içerisinde olduk.

Her zaman söylüyoruz depremzede vatandaşlarımız başlarımızın tacılar. Ne zamana kadar burda olurlarsa olsunlar, biz devletimiz olarak onlara her isteklerini, arzularını yerine getirme noktasında çok şükür güçlüyüz, kararlıyız, azimliyiz, hassasız. Kendilerine de burada özellikle soruyoruz, bir ihtiyaç sıkıntı varsa çözmek adına bütün kamu kurularımız seferberler. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bundan sonra da her hafta başka bir depremzede grubuyla iftar yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Kahramanmaraş'tan gelen depremzede Selahattin Bölükbaş, İlçe Kaymakamlığı ve Boyabat halkından Allah razı olsun, çok çok teşekkür ediyorum. Bizimle yakından ilgileniyorlar, Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bizim söylememize bile gerek kalmadan ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Şu anda hiç bir sıkıntımız yok, dedi. 

Malatya'dan gelen depremzede İbrahim Evin, tarihin her döneminde zorlukların üstesinden gelmiş bir milletiz diyerek, "Boyabat Kaymakamlığı'na, Boyabat Belediyesi'ne ve Boyabat'ın isimsiz kahramanlarına yani halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Rabbim, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Hatay, İskenderun'dan gelen depremzede Pınar Öcal da açıklamasında ihtiyaçlarının karşılandığını, iki çocuğunun da okula yerleştirilip eğitimlerinin devam ettiğini söyleyerek, "Bize el uzatan sayın kaymakamımıza, savcımıza, milli eğitim müdürümüze, hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim, Allah hepsinden razı olsun." dedi.

İftar programına Belediye Başkan Vekili Şinasi Karaman, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gizem Güçtekin Kutu,  İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Üçşv. Köksal Kapıcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Cihan Tosunoğlu, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk ve depremzede vatandaşlar katıldılar. 

Mahmut Coşkun


    
                           

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2023, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115