Boyabat'ta Covid-19 tedbir ve denetimleri

Boyabat'ta Covid-19 tedbir ve denetimleri

İçişleri Bakanlığının Covid-19 tedbir ve denetimleri kapsamında tüm ülkede olduğu gibi Boyabat ilçesinde de İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin öncülüğünde denetimler yapılıp alınan tedbirler yerinde görüldü.

İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve beraberindeki heyet, denetim ve incelemelerini Panayır alanında ticari taksi ve minibüslerin dezenfekte çalışmalarını izleyerek başladılar. Kaymakam Çetin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş ve araç sürücüleriyle konuşarak Covid-19 salgınına karşı alınan önlem ve çalışmalarla ilgi bilgi aldı. 

Kaymakam Çetin ve beraberindeki heyet daha sonra ilçenin farklı yerlerinde ve halkın yoğun olarak bulunduğu Köy Pazarında da denetim ve incelemelerde bulunup vatandaşlara maske, mesafe ve temizliğe özen göstermelerini hatırlattı. Çetin, denetimlerde bulunduğu yerlerde vatandaşlara "Devlet olarak bizler gereken önleyici tedbirleri alıyoruz, alınacak tedbir ve uyulacak kuralları sizlere medya ve değişik araçlarla duyuruyoruz. Sizler, kurallara ne kadar uyar ve ciddiyetle uygularsanız, bu salgından o kadar erken kurtuluruz" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 04.09.2020 günü Panayır alanında ticari taksi ve minibüslerin dezenfekte çalışmalarını izleyip Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası ile koordineli bir şekilde ticari araç dolmuş ve servisi araçları üzerinde Covid-19 kapsamında ticari araçlarda yapılması ve bulundurulması gereken araç ve gereçler hakkında bilgilendirmede bulundular. 

Ayrıca ticari araç sürücülerine emniyet kemeri, cep telefonu sürücülerde bulunması psikoteknik ve yaya önceliği konularında bilgilendirme yapıldı. 

Ticari araç sürücüleriyle yaşadıkları sorunlar üzerinde de soru cevap şeklinde konuşmaların yanısıra ticari taksi sürücülerinin en büyük sorun olarak belirttikleri, korsan ticari ve dışarıdan gelen ticari araç sürücülerinin yolcu taşımacılığı yaptıklarını beyan ederek önlem alınmasını istediler. 

Bu konuda açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, konuyu titizlikle takip ettiklerini, denetimlerin daha da sıklaştırılacağını belirterek gerekli yasal işlemlerin yapılacağını ve sorunun en yakın zamanda çözüleceğini bildirdiler.

İlçe merkezindeki denetim ve incelemelere İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bekir İnebeyli, Belediye Zabıta Müdürü Eyüp Çetinkaya ve ilçe kaymakamlığınca oluşturulan denetmen ekipler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115