Boyabat'ta çocuklara özel "Ramazan Sokak Gösterileri" başladı

Boyabat'ta çocuklara özel "Ramazan Sokak Gösterileri" başladı

Bdakikalar oyabat Belediyesi tarafından düzenlenen, çocuklara özel Ramazan Sokak Gösterileri, Beyazıt Camisi önünde yapılan programla başlayıp, Kumluk ve Yıldız mahallelerindeki sokaklarda çocuklara neşeli anlar yaşattı

Boyabat İlçesinde Belediye tarafından çocuklara özel düzenlenen Gönülden Gönüle Ramazan Sokak Gösterileri Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi (GSA) ekibinin Beyazıt Camisi önünde gerçekleşen açılış gösterileriyle başladı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Ramazan ayımız mübarek olsun. Tüm hemşehrilerimize, gurbetçilerimize sevgi saygı ve hürmetlerimi gönderiyorum. Bu gün Ramazan ayının önemine uygun güzel bir programa şahitlik edeceğiz inşallah. Boyabat Belediyesi her zaman olduğu gibi bu günde en güzel etkinliklerin birini gerçekleştirecek.

Ramazan ayı bize iftarı hatırlatıyor, sahuru hatırlatıyor. pideyi hatırlatıyor, kardeşliği, paylaşmayı, dayanışmayı hatırlatıyor. Ramazan ayı büyüklerimizi, küçüklerimizi hatırlatıyor. Onlarla olan ilişkimizi, sevgimizi ve bağımızı güçlendirmek adına Ramazan ayı çok önemli.

Pandemi dolayısıyla mahalle iftarları düzenleyemedik, vatandaşlarımızın sokaklarına gidelim 65 yaş üstü olan büyüklerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz bizi seyretsinler, çocuklarımızla da karşı karşıya gelerek Ramazan ayının ruhunu yaşatalım istedik. 

Ali Can kardeşimiz ekibiyle birlikte Ordu ili Fatsa'dan buraya geldiler. Kendileri geleneksel oyunlarımızla, müziğimizle birlikte Cuma günü akşamına kadar sokak sokak hep birlikte Boyabat'ımızı gezeceğiz. Her şey Boyabat için, her şey Boyabat'ımızın ve Türkiye'mizin geleceğini inşa edecek çocuklarımız için diyorum." 

Başkan Çakıcı, 23 Nisan Cuma günü Boyabat'a sürprizlerinin olduğunu da belirterek, "23 Nisan'ın 101. yılında sokakları dolaşarak, farklı etkinliklerle doya doya kutlamalarda bulunacağız. İnşallah Ramazanın ruhunu ve 23 Nisan'ın güzelliğini hep birlikte yaşayacağız" dedi.

Fatsa ekibinin Genel Koordinatör ve Yönetmeni Ali Can Taze de konuşmasında; 
"Sayın başkanımızın daveti üzerine Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi ekibi olarak bu yıl ki Ramazan etkinliklerinde Boyabat'tayız. Etkinliklerimizin içerisinde ateşbazımız, tahtabacağımız, maskotlarımız, tarihi karakterlerimiz Hacivat ve Karagözümüz, orta oyunlarımız ve bir çok etkinliklerimiz olacak.

Başkanımızın dile getirdiği gibi insanlarımız bize gelemiyorsa, biz insanlarımıza gidelim sloganıyla yola çıkıp, bu Ramazanda evdeyiz diyerek bizler sizlere misafir olup, keyifli zamanlar yaşatacağız.

Bu gün ilk iki mahallemizde programımıza başlayarak, hayırlara vesile olmasını diliyor, hayırlı ramazanlar diliyorum." ifadelerinde bulundu.

Beyazıt Camisi önünde başlayan açılış konuşmaları ve gösteriler sonrası Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları müzikler eşliği ve yürüyüş halinde Kumluk Mahallesi ve Yıldız Mahallesi sokaklarını dolaşarak, çocuklara özel gösterilerini sergilediler.

Büyükler, pencerelerden ekiplere el sallayıp teşekkür ederken, çocuklar oyuncuların gösterilerini izleyip, zaman zamanda birlikte oynayarak güzel anlar yaşadılar.

Başkan Çakıcı, gözterileri izlemeye gelen çoçuklara, hikaye kitapları, şeker ve hediyeler vererek ramazanlarını ve 23 Nisanlarını kutladı. 

Gösterilerin 23 Nisan Cuma gününe kadar mahalle ve sokak aralarında devam edeceği, 23 Nisan Cuma günü de özel program sergileneceği öğrenildi.

Genel Koordinatör ve Yönetmenliğini Ali Can Taze ve Genel Sanat Yönetmenliğini İlker Taze'nin üstlendiği programın ekibinde Esra Çakmak, Mert Aktaş, Tamer Özyurt, Ercan Karataş, Recep Ali Ön, İbrahim Çapkın, Mert Baş, İsmail Kır, Birnur Çakmak, Erkut Dizdar ve Asel Lina Karataş rol aldılar.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2021, 09:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 3 yıl Önce

Pandemi sürecinde hertürlü etkinlik yasak değilmi.bu nedemek oluyor şimdi.yetkilileri göreve davet ediyoruz.

vatandaş
vatandaş - 3 yıl Önce

PANDEMİ NE OLDU BİTTİ DE BİZİM HABERİMİZ Mİ YOK.

SIRADAKİ HABER

banner115