Boyabat'ta çıkan orman yangınında 30 hektarlık alan zarar gördü. 

Boyabat'ta çıkan orman yangınında 30 hektarlık alan zarar gördü. 

Boyabat'ta çıkan orman yangınında 30 hektarlık alan zarar gördü. 

Boyabat ilçesi Bürnük Bölgesi Akçakese mevkindeki çam ormanında çıkan örtü yangınında 30 hektarlık alan zarar gördü. 

Boyabat ilçesi Bürnük Bölgesi, Akçakese mevkindeki çam ormanı alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle öğle saatlerinde çıkan ve zaman zaman de tepe yangınına dönüşen örtü yangınında 30 hektarlık alan zarar gördü. 

Yangının duyulmasıyla birlikte Boyabat Orman İşletme Müdürü Serkan Demir ve işletmede görevli 10 teknik eleman, 20 orman muhafaza memuru 3 arazözle yangına müdahale ederek söndürme çalışması gerçekleştirdiler. 

30 hektarlık alanın zarar gördüğü yangına Sinop merkez, Durağan, Saraydüzü ve Hanönü ilçelerinden gelen arazözler 60 yangın söndürme işçisiyle müdahale edilerek yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürmede 4 su tankerinin de arazözlere su taşıyarak, arazözlerin müdahalesine süreklilik sağladıkları bilgisi edinildi. 

Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre, yangın devam ederken İstanbul'dan yola çıkıp yöngın mahalline gelmekte olan yengın söndürme helikopteri, yangının kontrol altına alınması üzerine Karabük'ten geri döndürüldü.

30 hektar alanın zarar gördüğü ormanlık alanda soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

 Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, sıcaklar ile birlikte vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi. Yetkililer; piknik yapmak isteyen vatandaşların ormanlık alan yerine özel hazırlanmış mesire alanlarını tercih etmeleri gerektiğini bildirdi.

Yetkililer "Dikkatsizce bir davranış hektarlarca ormanı kısa sürede yok edebiliyor. Yangınlar her şeyden önce oksijen kaynaklarımız olan bitki örtüsünün yok olmasına neden oluyor. Orman yangınları, yangın alanından kaçma olanağı olmayan tüm canlıları; yavrularını, yuvalarını ve hatta yumurtalarını bile yakarak yok olmalarına neden oluyor. Bitkilerin tohum ve fidelerini de yok eden yangın, bitkilerin ve hayvanların doğal yaşamını tamamen kökünden kazıyarak yok ediyor."  uyarılarında bulundular.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2020, 10:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
SEYFİ ECİR
SEYFİ ECİR - 4 yıl Önce

Geçmiş olsun

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138