Boyabat'ta Büyük Zaferin 99. yıl dönümü kutlandı.

Boyabat'ta Büyük Zaferin 99. yıl dönümü kutlandı.

Boyabat ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi

Boyabat Hükümet Konağı'nda İlçe Kaymakam Vekili Elif Bal ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından Atatürk büstüne çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli J. Asb. Çvş. Emre Çekirge tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

J. Asb. Çvş. Emre Çekirge, Bu zafer, Ulu Önder AtatürK'ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir, dedi.

Çekirge, konuşmasında "Türk Milletinin kaderini belirleyen 30 Ağustos Zaferi, Türk Ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanlar ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş büyük bir imparatorluktan Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922'de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür.

Bu muharebe Türk Ordusu "Dört beş ayda düşürülemez" denilen düşman mevzilerini altı günde çökertmiş, Afyon - İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını da 10 günde gerçekleştirmiştir. Bu yıldırım harbi ile zalim düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kadar az bir zamanda yok edilmiş, istila amacı ile Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmişlerdir.

Şanlı zaferin 99. yıldönümü, Türk Milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun." dedi.

Töreninin ardından Kaymakam Bal, tebrikleri kabul etti.

Kutlama programında Kaymakam Bal ve beraberindeki protokol heyeti, Boyabat Şehitliği ve Şehir Mezarlığındaki şehit kabirlerini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Sinop Baro Temsilcisi Hüseyin Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hüseyin Can Uzan, Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Eravcı, CHP İlçe Başkanı Hasan Sıtkı Mor, MHP İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2021, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115