Boyabat'ta Büyük Zafer'in 101. yılı kutlandı

Boyabat ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki tören, Kaymakam Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, günün anlam ve önemi üzerine paylaştığı mesajında, bugün milletçe, zaferlerle dolu tarihimizin altın halkalarından birini, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümünü kutluyoruz. Kutlu Zafer'in 101. yılında Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Büyük Millet Meclis’imizin saygıdeğer üyelerini ve kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zaferi, Çanakkale'den Sakarya'ya uzanan kahramanlık destanının yazıldığı ve milletimizin zalimlere karşı omuz omuza mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı tarihtir, dedi.

Kaymakam Yılmaz, açıklamasında "Bu destansı zaferle milletimiz, esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun istiklalinden taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdecisi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen aziz Milletimizin yeniden şahlanışının adıdır.

30 Ağustos’un arkasında gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın destansı cesaretleri vardır. Dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbalimiz için, vatan uğrunda aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırız.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir. 30 Ağustos ruhundan aldığımız ilham ile Türkiye’yi daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.'' ifadelerine yer verdi.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan J. Asb. Kıd. Çvş. Rabia Alıç Demirel Çelenk Sunma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Bu zafer Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin, sarsılmaz azim ve inancının zaferidir, dedi.

Demirel, konuşmasında "Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği, Balkan Harbinin hemen ardından gelen birinci dünya harbinde dört yıl gibi uzun bir zaman Avrupa'nın ve dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin; 3 yıl 3 ay ve 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanun bedeli olan, tarihte eşi benzeri  bulunmayan eşsiz bir zaferdir.

Türk milletinin kaderini belirleyen 30 ağustos zaferi, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yılllardır devam eden savaşlarda büyün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş büyük bir imparatorluktan Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de anadoludaki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür.

Bu müthiş zafere ulaşmak için Türk Milleti katlanılmaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır. Türk Milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos Zaferi ile vatanımız  ve  aydını mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır. Bu zaferle eşsiz başkomutan Mustafa Kemal  Atatürk’ün yakmış olduğu özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değili dünyadaki ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve bütün vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi  rahmet ve saygıyla anıyor destanlar yazan gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 101’inci yılı kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Törenin ardından Kaymakam Yılmaz, tebrikatları kabul ederek, beraberindeki heyetle birlikte Boyabat Şehitliği ve Şehir Mezarlığındaki şehit kabirlerini ziyaret ettiler. Burada şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Kutlamalara İlçe Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Sinop Baro Temsilcisi Av. Hüseyin Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Şeref Kutu, Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğ. Gör. Abdullah Eravcı, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve şehit yakınları katıldılar.

Boyabat Ayancık karayolunda trafik kazası : 4 yaralı Boyabat Ayancık karayolunda trafik kazası : 4 yaralı

Mahmut Coşkun

Editör: Haber Merkezi