Boyabat'ta Atatürk'ün Ölümünün 81.Yıldönümü Törenlerle Anıldı

           
Boyabat'ta Atatürk'ün Ölümünün 81.Yıldönümü Törenlerle Anıldı

Boyabat ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. Yıl dönümümü dolayısıyla tören yapılıp, çeşitli etkinliklerle anma programları düzenlendi. 

Boyabat Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Fatih Aksoy ve Belediye Başkan Vekili Osman Yeğin tarafından çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam eden programda, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan etkinlikler gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşu ardından günün anlam ve önemi üzerinde konuşan Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hidayet Bilgiç, Atatürk için 10 Kasımlar’da ağlamak yerine, onun bizlere bıraktığı eserlere sahip çıkmalı, emanetlerini sonsuza kadar taşımalı, bayrağımızın dalgalanması ve ülkemizin kalkınması için bizlerden en çok istediği şeyi yapmalıyız. Çalışmalı, çalışmalı çok çalışmalıyız, dedi. 

Bilgiç, sözlerine devamla "Yine bir 10 Kasım sabahındayız, yine matem dolu bir yanımız. Her 10 Kasım’da büyük bir boşluk hisseder kalplerimiz. 81 yıllık bir boşluktur bu yaşadığımız.
          
Dünyanın en seçkin ve saygın lideri şöyle diyordu; 'İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben et ve kemik, geçici Mustafa Kemal; İkinci Mustafa Kemal onu ben kelimesi ile ifade edemem. O ben değil  bizdir! O memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyalarını temsil ediyorum. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz.'

Bir tutkudur Mustafa Kemal;
Nice sevdalara değişilmeyen  .
Yitirilmiş Kasımlarda açan umuttur.
Bir baştır vazgeçilmeyen

             
Atatürk gibi insanlar bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için doğmazlar; onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır. Bugün Atatürk için 10 Kasımlar’ da ağlamak yerine, onun bizlere bıraktığı eserlere sahip çıkmalı, emanetlerini sonsuza kadar taşımalı , bayrağımızın dalgalanması ve ülkemizin kalkınması için bizlerden en çok istediği şeyi yapmalıyız. Çalışmalı , çalışmalı çok çalışmalıyız.
               
Bugün ,  Atatürk’ ün yolundan giden bizlere  düşen en büyük görev, yüzümüzü geleceğe dönerek ufkumuzu geniş ,hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bu uğurda , 10 Kasımları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz.Bugün onu için sıradan bir gün değildir .Bugün karalar bağlama günü hiç değildir.Bugün Atamızın 57 yıllık hayatını ,mücadelesini milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini daha iyi anlama günüdür,

Bir bayraktır Mustafa Kemal
Çekilmiş kalelere ,rüzgarda dalgalanan ,
Bozkırın bağrında yol alan kalelere,
Işık tutan ,güç veren yol bulan!  
 

Ulu Önder Atatürk ‘ üm  iyi ki bizimleydin , iyi ki bizimlesin ve hep bizimle olacaksın .Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81.yıl dönümünde sonsuz özlem,gurur ve saygıyla anıyorum." ifadelerinde bulundu.

Program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunuşu, Atatürk'ün hayatıyla ilgili video gösterimi ve zeybek oyunu, oratoryo, koronun seslendirdiği şarkı ve türküler sonrasında ödül töreniyle sona erdi. 

Törene, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Boyabat Belediye Başkan Vekili Osman Yeğin, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Boyabat Askerlik Şube Başkanı Astsubay Muhittin Şen, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Muhsin Koç, CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, MHP İlçe Başkanı Engin Aydın, daire amirleri, stk temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2019, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138