Boyabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Boyabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Boyabat ilçesinde Cumhuriyet Bayramının 96. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. 

Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen kutlama töreni İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından törene katılan öğrenciler ve halkın bayramını kutlamalarıyla başladı. 

İstiklal Marşının okunuşu ardından Kaymakam Aksoy, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında "Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele, bu sefer birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi göstermek için Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutlamak için toplandık. Bu gün son devletimizi kuranların, yaşatanların manevi huzurunda şükran hislerimizi ifade etmek için toplandık..Cumhuriyetimizin 96 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda dahi nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bizlere umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 

Bu topraklarda geçen bin yıllık şanlı Türk tarihinin omuzlarında yükselen genç cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal'in veciz bir şekilde ifade ettiği gibi muassır medeniyetler üzerine çıkarma mücadelesini ilk günkü gibi azimle, inançla heyecanla sürdürüyoruz. Bu gün 20. yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Mazlumlara kol ve kanat geren ülkeyiz. Öğüt verilen değil, sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen ülkeyiz. 

Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça dünyanın en önde gelen ülkeler olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. 

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı, bu vatan için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi , gazilerimizi rahmetle minnetle şükranla yad ediyor, hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum"
ifadelerinde bulundu.

Programda, öğrencilerin şiir okumaları, halk oyunları ekibinin gösterilerini sunmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. 

Tören, Atatürk Ortaokulu bandosu eşiliğinde öğrencilerin resmi geçidiyle sona erdi. 

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Askerlik Şube Başkanı Yavuz Tutgaç, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, MHP İlçe Başkanı Engin Aydın, daire amirleri, stk temsilcileri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar. 

Not : Bayram alanından fotoğraflar ilerleyen dakikalarda web sitemizde yayına girecek foto galeride yer alacaktır

Mahmut Coşkun




 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138