Boyabat'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 

Boyabat'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 

Boyabat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında program düzenlendi. 

Boyabat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Hükümet Konağı önünde Çelenk Sunma programı düzenlendi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu yapıldı. 

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu, Kur'an Tilaveti ardından Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Selahattin Kahya'nın, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasıyla devam etti. 

Kahya,  konuşmasında şu ifadelere yer verdi ;

Bugün bu kutlu günde benim gibi mesleğinin henüz ilk yıllarında heyecanları yüzlerinden okunan  meslektaşlarım adına bir konuşma yapmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum.Cumhuriyetimizin 100.yılında atanarak eğitim camiasına katıldığım için bahtiyarım ve gururluyum.Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur.

Öğretmenlik mesleği sevgi işidir, aşktır. Öğretmen ile öğrenci ,gül ile yaprak gibidir.Yaprak nasıl gülü sıcaktan, soğuktan, rüzgardan, fırtınadan korursa ;öğretmen de öğrencisini ona zarar verecek şeylerden korur, ona hayatı öğretir, eğitir. İlerde vatanına milletine faydalı bir vatandaş olması için uğraşır.Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. O, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır; öğretmen.Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı yetiştiren öğretmendir.Alpaslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ,Mustafa Kemal’i yetiştiren öğretmendir.    

Öğretmenler, insanları eğiten, onlara sorumluluk duygusunu aşılayan, iyiyi, doğruyu, güzeli ve faydalı olanı öğreten, ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkıda bulunan fedakâr insanlardır. 

Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözü öğretmenin kıymetini anlatan en anlamlı sözdür. Nurettin Topçu’ya göre öğretmen “İnsanoğlunu beşikten alarak mezara kadar götürüp teslim eden, dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insandır.”Kaderimizin hakikatinin işleyicisi, karakterimizin yapıcısı, kalbimizin çevrildiği her yönde kurucusu odur.

Necip Fazıl Kısakürek vapurla Karaköy’e geçerken yanına biri yaklaşıp: “Üstat, Peygamberlere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik.” diye sorunca Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan: “Ne diye vapura bindin ki! Yüzerek karşıya geçseydin ya” demiştir.Öğretmenler birer kılavuzdur; doğru yola yönlendiren kılavuz ise kolaylık ve mutluluk getirir.Bizler öğrencilerimizi bilgiyle donatırken diğer taraftan onları vicdanlı, ahlaklı birer insan olarak da yetiştirmeyi amaçlıyoruz.Milli ve manevi değerlerimizi, vatan  sevgisini, millet ve bayrak sevgisini aşılamak en önemli gayelerimizdir.

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmendir. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun !'' ifadelerine yer verdi.


Programda emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edilirken, adaylığı kaldırılan öğretmenlere de yemin töreni yapıldı.

Öğrencilerin şiirlerini okumaları, video gösterimi, oratoryo gösterimi, müzik korosunun şarkı ve türkülerini seslendirmesi, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi. 

Programa İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Sinop Baro Temsilcisi Avukat Hüseyin Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Çok, CHP İlçe Başkanı Hülya Çelik, MHP İlçe Başkan Vekili Kazım Şahin, İYİ Parti İlçe Başkanı Adem Işık, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115