Boyabat'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl kutlamaları

Boyabat ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yılı, etkinliklerle kutlandı.

Boyabat ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl kutlamaları kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu gerçekleştirildi.

Uygur Özay İlkokulu bahçesinde devam eden programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından, Boyabat Özel Eğitim Uygulama Okul Müdürü Yasin Çalık, günün anlam ve önemi üzerinde konuşma gerçekleştirdi.

Çalık, Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir, dedi.

Çalık, "Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliğini ilân ettiği tarih olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız.

23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir." dedi.

Günümüz büyüklerinin, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Çalık, Atatürk'ün, "Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." sözlerini hatırlatarak, tüm çocukların bayramı kutlu olsun, dedi.

Program öğrencilerin okuduğu şiirler, öğrenci gruplarının gösterileri ve ödül töreniyle sona erdi.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, programda görev alan yönetici, öğretmen ve öğrencileri tebrik edip, çok güzel ve amacına uygun bir program hazırladıkları için teşekkür etti.

Programa İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı, Habibullah Keser, Adli Yargı,Adalet Komisyonu Başkanı Sefa Maraşlı, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Nurhat Özkalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şeref Kutu, Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğ. Gör. Abdullah Eravcı, Boyabat Askerlik Şube Başkanı Uğur Kocaman, siyasi parti temsilcileri ve diğer ilgililer katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2022, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138