Boyabat'ta 19 Eylül Gaziler Günü Anma programı düzenlendi

Boyabat'ta 19 Eylül Gaziler Günü Anma programı düzenlendi

Boyabat ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında anma programı gerçekleştirildi.

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Hükümet Konağı bahçesinde İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından Boyabat İ,lçe Jandarma Komutanlığında görevli J. Asb. Kd. Çvş Emre Çekirge tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi.

Zaferin ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan, yüzyıllar boyunca Türklük, özgürlük, uygarlık ve vatan uğruna mübarek kanlarını akıtarak canlarını veren dünya tarih ve edebiyatına destanlar yazdıran Türk Silahlı Kuvvetleri  gazilerini minnet duyguları ile anmak için toplanmış bulunuyoruz, diyen Çekirge, konuşmasına devamla;

"Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk te onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.

Türk Milleti  bunun en güzel örneğini Atatürk'ün önderliğinde verilen "Kurtuluş Savaşı"nda yaşanmıştır. "Ya İstiklal Ya Ölüm" demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek onur abidemizdir.

Gazilik ebediyete akıp giden her günün tarihleşmesinde, vatan ve millet için taşıdığı asil ve faziletli ruhun sembolleşmesi demektir.

Sizler, vatanları için yaşayıp, onun uğruna hayatını ortaya koymuş, bütün milletin kalbine taht kurmuşaziz insanlar... Ulu Önder Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve gazilik ünvanının verildiği bu günde, güzel yurdumuzun her köşesinde sevgiyle yaşatılıp, büyük bir gururla anılacaksınız.

Siz... Dünyaya örnek bir azim ve iman kudreti ile yüksek bir morale sahip bir milletin, en büyük maddi kuvvetler karşısında dahi yenilmeyeceğini ispat ettiniz. Kanaatimiz, imanımız, itaatimiz, hiçbir korkunun yıldıramadığı cesur yüreğiniz, düşmanı altüst eden olağanüstü gayretleriniz, bize en buhranlı anlarda, yol gösterici bir rehber olacaktır.

Bizlere bıraktığınız eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza... Yüce Türk Milletinin mutluluğu vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlğı için karşımıza çıkan hiç bir unsuru,yaşatmayacağımıza söz veriyoruz. Bizler... Maddi ve manevi gücümüzle, dostların güven kaynağı, bölgenin barış unsuru, yuda kem gözle bakanların korkulu rüyası olacağız.

Milli gururumuzun kaynağı, yarınlarımızın teminatı olan gazilerimiz... Sizlerin kahramanlık menkıbelerinizi ve hatıralarınızı sonsuza kadar yaşatacağız. Sizler; ne ilk ne de son olacaksınız, Türkiye sonsuza dek yaşayacak, Türk Milleti... ve özgürce dalgalanacak Türk Bayrağı için nöbeti devralan bizler, sizlerden aldığımız emaneti gözümüz gibi koruyacağız.

Sözlerimi bitirirken aziz şehitlerimizin ruhları önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimizin savaş arkadaşları kahraman gazilerimizi şükranla selamlıyorum." ifadelerinde bulundu.

Törene İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Asb. Kd. Bçşv Önder Tıngır, Askerlik Şube Başkanı Mehmet Bozoğlan, daire amirleri gaziler ve yakınları katıldılar.

Mahmut Coşkun


 


 
 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115