Boyabat'ta 19 Eylül Gaziler Günü Anma programı düzenlendi

Boyabat'ta 19 Eylül Gaziler Günü Anma programı düzenlendi

Boyabat'ta 19 Eylül Gaziler Günü Anma programı düzenlendi

Boyabat ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar tarafından Ataürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığında görevli J. Asb. Kd. Çşv. Sadık Şahin tarafından günün anlam ve önemi üzerinde konuşma gerçekleştirildi.

Şahin, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve gazilik ünvanının verildiği günün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini söyledi.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti'nin işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir, diyen Şahin ;

"Kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu'da, Kore'de, Kıbrıs'ta canlarını hiçesayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde bir çok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır.

Türk Milleti'nin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek onu bu günlereulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır.

Türk Milleti azmi, iradesi ve kudretiyle hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmiştır. Bu hainler 15 Temmuz'da da hain darbe girişimiyle karanlık yüzlerini ortaya çıkarmış olup yüce Türk Milleti'nin yine aynı ferasetiyle aynı şekilde bozguna uğratmışlardır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Aynı gün Kaymakamlık makamınca şehit aileleri ve gaziler onuruna Boyabat Öğretmenevi'nde yemek ikramında bulunuldu.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Adli Yargı, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Şeref Kutu, Boyabat Askerlik Şube Başkanı Uğur Kocaman, CHP İlçe Bşkanı Mehmet Alarslan, İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor, kurum amirleri, stk temsilcileri, gaziler ve diğer ilgililer katıldılar.  

Mahmut Coşkun   

       
 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2022, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115