Boyabat'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü Dolayısıyla Kutlama Programı Gerçekleştirildi. 

Boyabat'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü Dolayısıyla Kutlama Programı Gerçekleştirildi. 

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı program öncesi hükümet konağı önünde bulunan muhtarları tek tek tebrik edip muhtarlar gününü kutladıar. 

Program, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Boyabat Merkez ve Köy Muhtarlar Derneği Başkanı Düzkaraağaç Köyü Muhtarı Hasan Sakacı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu sonrasında Boyabat Merkez ve Köy Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Sakacı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. 

Hasan Sakacı, konuşmasında, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesinin 1829 yılından bu yana 190 yıldır sürdürüldüğünü ifade ederek, 

"Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinmelerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. 

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceği ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün muhtarlar günü olarak belirlenerek ve bu tarihin muhtarlar günü olarak kutlanması uygun görülmüştür. 

Törenimize iştirak eden katılımcılara ve kutlama komitesine şahsım ve derneğimiz adına teşekkür eder saygılarımı sunarım."
dedi 

Program hükümet konağı önünde hatıra fotoğraf çekimi ve muhtarları temsil eden heyetin İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy'u makamında ziyaret etmeleriyle sona erdi.

Prorama İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Engin Aydın, il genel meclisi üyeleri, stk temsilcileri, daire amirleri ve muhtarlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2019, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115