Boyabat'ta 19 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu 

Boyabat'ta 19 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu 

Boyabat ilçesi Akyörük Köyü mevkisindeki ağaçlandırma bölgesinde, Tarım ve Orman Bakanlığının "Yarınlar Nefessiz Kalmasın"  Daha Yeşil Bir Türkiye için 11.11.2019 Saat 11:11 de "11 Milyon Fidan Dikim" etkinliği kapsamında düzenlenen törende, 650 kişinin katılımıyla 19 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. 

Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Boyabat halkının ağaç ve ormanlar konusunda duyarlı olduğunu, Boyabat'ın da yüzde atmış beşlik kısmının ormanlarla kaplı olduğunu söyledi. 

Kaymakam Aksoy Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "Bu gün geleceğe nefes konulu ağaç dikme kampanyası çerçevesinde Boyabatımız Saraydüzü ilçemizle birlikte Boyabat Akyörük mevkinde tüm vatandaşlarımız, tüm kurumlarımız, öğrencilerimiz hep birlikte buradayız saat 11.11' de fidan dikme işlemine başladık. 

İlçemizde bu gün itibarıyla 19 bin tane fidanımız geleceğe nefes olması açısından toprakla buluşacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kampanyamızın tüm ülkede başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum. 19 bin fidanın içerisinde kızılçam, iğde, selvi, ahlat gibi değişik türde fidanlarımız var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu bölgemiz çok yeşil bir hale gelecek. 

Orman teşkilatımız ilçemizde ciddi güzel çalışmalar yapmış, şu anda da yapıyor. İlçemizin yüze atmışbeş gibi bir kısmı ormanla kaplı. Vatandaşlarımız da bu konuda gerekli bilince sahip. Bu gün burada tüm katılımcılara, herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum"
ifadelerinde bulundu.

Fidan dikme sonrasında Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından katılımcılara ilçenin yöresel keşkek ikramında bulunuldu.

Fidan dikme etkinliğine Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Saraydüzü Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutamı Teğmen Murat Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, Orman İşletme Müdürü Mustafa Diktaş, daire amirleri, Boyabat ve Saraydüzü ilçeleri orman işlerinde görevli personel ve işkur çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 16:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

evet valla bu fidanlar o çöplüğün karşısında ne güzel büyür ilk önce fidan ekmeyin çöplüğü kaldırın sayın yetkililer ?

SIRADAKİ HABER

banner115