Boyabat'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü kutlandı

Boyabat'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü kutlandı

Boyabat ilçesinde18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Boyabat Hükümet Konağı önündeki törende Boyabat Kaymakamı Enver, Yılmaz be Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Asb. Çvş. Esra Gezginci tarafından günün anlam ve önemi üzerinde konuşma yapıldı.

Gezginci, bu gün mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitleri anma gününü idrak etmenin onuru ve gururunu yaşamaktayız, dedi.

Gezginci, konuşmasında "Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Çanakkale öyle bir mücadeledir ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale Savaşı'na baktığımızda kadın erkek, yaşlı, çocuk demeden tüm insanımız bu savaşta bir şekilde rol almış ve vatanı canı pahasına korumuştur. Çünkü, vatan dediğimiz bu topraklar, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana deseler ki Çanakkale'yi üç kelime ile anlatın. Derdim ki geldiler, gördüler ve döndüler.

Bizler, Çanakkale'de kanını seve seve akıtmış şanlı ecdadımızın ne için şehit olduğunu her zaman hatırlamalı ve gelecek nesillere bunu her fırsatta anlatmalıyız.

Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum" ifadelerinde bulundu.

Boyabat Şehitliği'nde devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz'ın şehitlik defterini imzalaması sonrasında Boyabat Şehir Mezarlığında bulunan şehit kabirlerinde Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

Kutlamalar, 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde, CengizTopel Ortaokulu ve Türk Telekom Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti.

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma, şiirlerin okunuşu, tiyatro gösterimi, video slayt gösterimi ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Adli Yargı,Adalet Komisyonu Başkanı Sefa Maraşlı, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Koç, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Şeref Kutu, Boyabat Askerlik Şube Başkanı Uğur Kocaman, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115