Boyabat'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü kutlandı

Boyabat'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü kutlandı

Boyabat ilçesinde18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. 

Boyabat Hükümet Konağı önündeki törende Sinop Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Asb. Çvş. Esra Gezginci tarafından günün anlam ve önemi üzerinde konuşma yapıldı. 

Gezginci, Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl dönümünde mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlermizin Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız., dedi.

Çanakkale Savaşlarının, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisi olduğunu söyleyen Gezginci, "Çanakkale öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını, devam ettirme savaşıdır. Çanakkale savaşına baktığımızda kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden tüm insanımız bu savaşta bir şekilde rol almış ve vatanı canı pahasına savunmuştur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana desesler ki, Çanakkale'yi üç kelimeyle anlatın, Derdim ki geldiler, gördüler ve döndüler.

Çanakkale müdafaası yapılmış ve kazanılmıştır. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Atalarımız üzerlerine düşeni kat kat fazlası ile yerine getirmişlerdir. Lakin vazife onlar için bitmiş bizim için başlamıştır. Bizler Çanakkale'de kanını seve seve akıtmış şanlı ecdadımızın ne için şehit olduğunu her zaman hatırlamalı ve gelecek nesillere bunu fırsat buldukça anlatmalıyız.

Çanakkale Zaferi ile birlikte Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde kutsal vatan topraklarını canları pahasıne müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. 

Aziz şehitlerimizin yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla bizlere bu  büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor ruhlarınız şad olsun diyorum." ifadelerinde bulundu.

Boyabat Şehitliği'nde devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. 

Sinop Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz, şehitlik defterini imzalaması sonrasında Boyabat Şehir Mezarlığında bulunan şehit kabirlerinde Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. 

Kutlamalar, 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti. Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma, şiirlerin okunuşu, tiyatro gösterimi, video slayt gösterimi ve ödül töreni gerçekleştirildi. 

Programa, Sinop Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz, Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gizem Güçtekin Kutu, Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Eravcı, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Şeref Kutu, Boyabat Askerlik Şube Başkanı Uğur Kocaman, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Çok, CHP İlçe Başkanı Mehmet Alarslan, gaziler ve şehit aileleri katıldı

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2023, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115