Boyabat'ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

 15.07.2018 Pazar günü Boyabat'ta 15 Temmuz Darbe girişimi çeşitli etkinliklerle protesto edildi.

Boyabat'ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti



15.07.2018 Pazar günü Boyabat'ta 15 Temmuz Şehitleri Anma Programında darbeciler protesto edildi.

Boyabat Belediyei tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Beyazıt Cami önünden başlayan yürüyüşle başlayıp Kültür Merkezi önünde son bulurken burada oluşturulan Demokrasi Nöbeti alanında sinevizyon ve sahne kurularak  vatandaşlar bilgilendirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti .Yoğun katılımın gözlendiği programda daha sonra söz alan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ''Boyabatım ;15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında tüfeğin karşısında sadece imanı ile yüreği ile dikilen aziz milletimin aziz insanları ,bu darbe girişimini engelleyen  bozguna uğratan genç kardeşlerimiz,meydanları boş bırakmayarak süreçte etkin rol oynayan vatandaşlarımız hepinizden Allah razı olsun.Bugün burada konuşabiliyor 2023 vizyonundan bahsedebiliyorsak sizlerin sayesindedir.Bu hain darbe girişimini unutturmamak adına yaptığımız  etkinliklerimize katıldığınız için hepinize canı gönülden teşekkür ederim.Bu hain geceyi unutmayacağız.''i fadelerini kullandı.

Boyabat İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy da yaptığı konuşmada ''Kıymetli hanımefendiler ,beyefendiler ,gençlerimiz ,çocuklarımız hepinizi saygı ile selamlıyor hürmetlerimi sunuyorum.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliklerimize katıldığınız için meydanları doldurduğunuz için devletimiz adına hepinize şükranlarımı sunuyorum.Bu milletAsım'ın neslinin ruhunun sapa sağlam bu topraklarda yaşadığını bir kez daha gösterdi . 15 Temmuz'da , Çanakkale'de Sakarya' da  Dumlupınar'da olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde bu vatan için canını feda eden ezanlar dinmesin bayrağımız inmesin diyen aziz şehitlermizi kahraman gazilerimizi şükranla anıyor yad ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız'ın talimatı ile vatandaşlarımız bir tarih yazdı .Kıymetli hemşehrilerim rabbim bir daha bu millete böyle darbe girişimleri yaşattırmasın 15 Temmuz'u unutma  unutturma.'' dedi.

Fatih Aksoy'dan sonra sahneye çıkan Kuran kursu öğrencileri şiirler okuyarak halka duygu dolu anlar yaşattılar. Program Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Dr.Mustafa Barlak ''15 Temmuz ve Bin Güvenliği''adlı konferansı ile devam etti.

Konferans sorasında 15 Temmuz belgeseli görüntülerinin izletimi ve İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından 15 Temmuz ve tüm şehitler için dua okunuşu yapıldı.

Sinop'taki ve Gerze ilçesindeki15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldıktan sonra gece 24.00 sularında Boyabat 15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi önüdeki etkinliklere katılan Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi karşısında alanlara çıkıp devletine, milletine sahip çıkan vatandaşları bu gün de aynı heyecan içinde alanlarda görmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Maviş "İlçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve tüm vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Tıpkı iki yıl önceki gibi yine bu meydandayız. Unutmadık, unutturmayacağız. Allah'ın izniyle bundan sonra bu ülkede milli iradeyi gaspetmek, millet egemenliğini ortdan kaldırmak, bu ülkeye, bu millete, bu topraklara bir ihanet girişimini aklından geçirmek isteyenlere karşı bu milletin 15 Temmuzda nasıl bir direniş gösterdiğini unutturmamak için bu meydanlardayız.

15 Temmuzda gövdesini tanklara, toplara karşı set haline getiren milletin darbecilere karşı şanlı bir direniş gösterdiğini söyleyen Maviş " İnşallah bu milletin kararlılığıyla, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın liderliğiyle bu millet, kendisine kumpas kuran, tuzak kuran hainlere 15 Temmuzda olduğu gibi bundan sonra da haddini bildireceğini bu meydanlardan haykırıyor. Allah hepinizden razı olsun, bu milletin geleceği aydınlık olsun. İnanıyoruz ki 1071'de Anadolu'nun kapılarını İslam'a açan Alparslan'ın başlattığı bu kutlu yürüyüş yoluna kararlılıkla yoluna devam edecek. İnşallah kıyamete kadar ezanlar susmayacak, Kur'an nidaları dinmeyecek,ve ay yıldızlı bayrağımız surlardan inmeyecek. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun" diyerek konuşmasını tamaladı.

Sabaha kadar devam eden Demokrasi Nöbeti, alanda kılının sabah namazı sonrası çorba ikramıyla sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi yürüyüşü ve nöbetine İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çkıcı, C.Başsavcısı İsmail Mermerci, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutanı Murat Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, MHP İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan daire amirleri, stk temsilci ve üyeleri ile vatandaşlar katıldılar.


 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 12:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selin
Selin - 6 yıl Önce

Vural bizi niye atmadn çekmiştin

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138