Boyabat'ta 14 Bekçi Göreve Başladı

Boyabat'ta 14 Bekçi Göreve Başladı

Boyabat'ta Bekçiler Göreve Başladı

Boyabat'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak 14 Bekçi görevine başladı.

Mahallelerde güvenliğin sağlanması, oluşabilecek suçların önlenmesi ve asayiş olaylarına anında müdahale edilebilmesi için İç İşleri Bakanlığı tarafından Sinop'ta 57 çarşı ve mahalle bekçisi görevlendirildi.

Boyabat'a 14 Bekçi

Zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayan 14 çarşı ve mahalle bekçisi  Boyabat Emniyeti bünyesinde görevine başladı.

Eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan bekçilere Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü  ekipleri tarafından hizmet içi eğitim veriliyor.

Sinop'ta düzenlenen programda bekçiler hakkında konuşan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren;Bekçilerin artık teşkilatlarının birer mensubu olduğuna işaret ederek, görevleri sırasında yapmaları gerekenlere ilişkin bilgi verdi.  

Dağdeviren, bekçilerden vatandaşlara kibar ve nazik davranmalarını isteyerek, şunları kaydetti: "Polisimizin sahip olduğu yetkilerin aynısına sahip olan bekçilerimiz bizlerin gözü, kulağı, eli ve ayağı olacaklar. Görev yapacak tüm arkadaşlarımız özellikle görev alanlarındaki hayatın doğal akışını yakından takip edecekler. Yani hayatın doğal akışına aykırı her konunun sizlerin dikkatini çekmesi lazım. Oluşacak muhtemel olaylara anında müdahale edilmesi lazım. Bekçilerimiz sorumlu oldukları alanlardaki caddeleri, sokakları öğrenmeleri lazım. Çünkü geceleri bizim gözümüz, kulağımız olacaklar. Tabii aynı zamanda gerek teşkilat mensuplarımızla gerekse de vatandaşlarımızla olan iletişimler çok önemli. Vatandaşlara kendi anne, babaları gibi davranmalılar. Ama görevlerini yaparken de çevik ve çok dikkati olmalılar." dedi.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138