Boyabat Protokolü Panayır Esnafını Ziyaret Etti

 İlçe Kaymakamı Aksoy ve Başkan Çakıcı, beraberindeki heyetle panayır esnafını ziyaret etti.

Bin yıllık mazisi olan, Anadolu Selçuklu Devleti döneminden günümüze kadar ulaşan, Boyabat halkının ticari olarak bir araya geldiği ve bir hafta sürecek olan Boyabat Panayırı başladı. 

Panayır alanına gelen İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve beraberindeki heyet, tezgah açmış olan esnafları ziyaret ederek, hayırlı olsun deyip bol kazançlar dilediler. 

Ziyaret sonrası AA muhabirine açıklama yapan Başkan Çakıcı, bu gün bin yıllık mazisi olan panayırımızı gezdik, esnaflarımıza hoş geldiniz dedik, bol kazançlar diledik, dedi. Çakıcı, "Çocukluğumdan aklımda kalan 'panayır para yer' derlerdi. Panayır 40-50 yıl önce bu kadar ulaşım ve iletişim aracı yokken köylerimizden analarımızın bacılarımızın geldiği büyük bir pazardı. Tüm birikimlerini panayıra göre ayarlıyorlardı. Belki de yıl içindeki çoğu ihtiyaçlarını panayırdan karşılıyorlardı. Hatta panayıra geldiklerinde evlendirecekleri oğullarına kız bakıyorlardı. Çünkü kızlar da aylar öncesinden panayır için hazırlıklarını yapıyor, en güzel giysilerini giyerek panayıra geliyorlardı. Kayın valide adayları da burada gelin adaylarına bakıyorlardı. 

Geçmiş yıllardaki panayırlarda büyük hayvan pazarlarının da kurulduğunu anlatan Çakıcı, "Geçmiş yıllarda tarım alanında kullanılan mandaların boynuzları ve sırtları yağlanarak davul zurna eşliğinde pazar yerine giriş yaparlarmış. Yani panayıra en güzel mandasını ve binek atını getiriyormuş. En iyi mandayı alana da Boyabat'ın ağası denirmiş. Biz de bu geleneksel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Ben panayırımıza gelen tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Ziyaret ettiğimiz esnaflarımız şu an memnun olduklarını söylediler. İnşallah para kazanarak memnun olarak giderler." dedi. 

Çakıcı, panayırı ziyaret eden vatandaşlara teşekkür ederken, uzaktan yakından tüm güreş severleri 2 gün sonra yapılacak Boyabat Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemeye davet etti. 

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy da yüzlerce yıllık bu güzel geleneği yaşatan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve belediye görevlilerine, emniyet güçlerine teşekkür ederek tüm esnaflara bol kazançlar diliyorum dedi. 

Panayır ziyaretine ayrıca İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, belediye meclis üyeleri ve ilçe merkez muhtarları katıldılar.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115