Boyabat polisi, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Boyabat polisi, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Boyabat İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri, vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları için sözlü olarak ve broşürler dağıtarak uyardı.

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde vatandaşları, dolandırıcılara karşı sözlü olarak ve bröşür dağıtarak uyardı.

Vatandaşlardan telefon yoluyla gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmasını isteyen ekipler, banka, ptt, alışveriş yerleri ve panayır alanı gibi halkın yoğun olduğu yerlerde vatandaşları sözlü olarak, broşür dağıtarak ve uygun yerlere Sticker’lar yapıştırarak uyardı.

Özellikle telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları bilgilendiren görevliler, hiçbir devlet görevlisi veya polisin para istemeyeceğini, cep telefonundan arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan, para veya kredi kartı bilgilerini isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların hırsızlara ve dolandırıcılara karşı duyarlı olmasını isteyen polisler, banka önlerinde kendilerine yardım teklif eden tanımadığı kişilere itibar etmemesini, kart şifrelerini söylememesi gerektiğini belirtip, şüphelendikleri kişiler olduğunda emniyet güçlerine haber vermelerini istediler.

Vatandaşlar polisin uyarılarından memnun olduklarını, vatandaşların bilgilendirilip uyarılmasının yerinde ve gerekli olduğunu belirtip teşekkür ettiler.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115