Boyabat Nüfus Müdürlüğü’nden Nüfusmatik Hizmeti

Boyabat Nüfus Müdürlüğü’nden Nüfusmatik Hizmeti

Boyabat Nüfus Müdürlüğü’nden Nüfusmatik Hizmeti

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan, müdürlüklerin iş yükünün azaltılması projesi çerçevesinde Boyabat Kaymakamlık binası içerisinde bulunan İlçe Nüfus Müdürlüğü önüne nüfusmatik koyuldu.

2016 yılında yeni nesil çipli kimlik kartlarının uygulamaya alınması ile birlikte kimlik kartının güvenlik özellikleri temelinde kimlik sahteciliğinin önüne geçilmesi, usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıpların ortadan kaldırılması, kurumların sunduğu elektronik hizmetlerin ve sayılarının artırılması amaçlanmıştı.Kimlik kartının Türkiye genelinde değişim oranının yüzde 80’i bulması ve Elektronik Kimlik Doğrulama Sisteminin hayata geçmesi ile de Nüfusmatik için gerekli tüm mevzuatsal ve teknik koşullar da sağlanmış oldu. 10 Ocak 2022 tarihi itibariyle 50 ilde Nüfusmatik vatandaşların hizmetine sunuldu. 

Bu kapsamda Sinop’un Boyabat İlçesi Nüfus Müdürlüğü önünde hizmete giren Nüfusmatik’te randevu gerekmeksizin nüfus işlemleri parmak izi ve sertifika doğrulamasıyla personel yardımına ihtiyaç duyulmadan kolay ve hızlı bir şekilde gerçekeştiriliyor.

Nüfusmatik’te hangi işlemler  yapılabiliyor ?

 Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı sahibi olan vatandaşlar  Nüfusmatik’te parmak izi doğrulaması yapıktan sonra ;

  • T.C. Kimlik Kartı İşlemleri ( Bilgi görüntüleme, Pin, Kişisel Mesaj Değiştirme vb. )
  • Aynı İl İçinde Adres beyanı
  • Kimlik Kartı Başvurusu, Kimlik Kartı Yenileme işlemi ve 15 yaş altını çocuklarının kimliklerinin değiştirilmesi ve yenilenmesi işlemi,
  • Sürücü Belgesi Başvurusu, İlk defa sürücü belgesi başvurusu veya sürücü belgesi yenileme talebi,
  • Kimlik Kartına e-İmza yükleme
  • Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Yükleme
  • Barkotlu Belge Oluşturma
  • Nüfus Müdürlüğünde yaptıracağı işlemler için randevu 

Nüfusmatik hakkında Boyabat Sesi Gazetesi’ne açıklamada bulunan Boyabat İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Kuru ; 

 ‘’ Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen hizmetlerin elektronik ortama aktarılması çalışmalarının yanında pandemi ile birlikte gelişen 7/24 insansız hizmet sunum modeline uygun olarak bireysel nüfus hizmeti noktaları oluşturularak Türk Mühendisler tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Nüfusmatik  vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlıyor.

Vatandaşlarımız  burada 30’dan fazla işlemi kolaylıkla yapabilecekler.Örnek olarak vatandaşlarımız 15 yaş altı çocuklarının kimlik kartı başvurusu ya da nüfus kayıt örneği gibi Nüfus Müdürlüklerinden aldıkları belgeleri artık Nüfusmatik aracılığıyla  gerçekleştirebilecekler.

Ayrıca T.C. Kimlik Kartının barındırdığı güvenlik unsurları, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi altyapısı, parmak izi ve sertifika doğrulaması ve yapılan işlemlere ait 8 yıla kadar saklanan Log kayıtları ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün güvenlik konusundaki hassasiyetinin ürünüdür. Tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2022, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115