Boyabat mezarlığında pes dedirten olay !

Boyabat mezarlığında pes dedirten olay !

Boyabat'ta pes dedirten hırsızlık! 

Boyabat Şehir mezarlığında kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce şahıslara ait olduğu belirtilen mezar kapıları çalındı.

Emniyet müdürlüğü ekipleri Mezarlıklar Müdürlüğü ve vatandaşların şikâyetleri üzerine, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri mezarlıkta çalınan mezar kapıları için yerinde inceleme yaparak delil topladı.

“Allah rızası için zarar vermesinler”

Hırsızlığın kul hakkı olduğunu vurgulayan Mezarlıklar Müdürü İhsan Öztürk, “Mezarlıklar maneviyatın en değerli olduğu yerlerdendir. İnsanların maneviyatına saygısı olmayanın kul hakkına saygısı olmaz. Burası sadece bir mezarlık değil. Burada binlerce insan yatıyor. Musluklar çalındığında tonlarca su boşa akıyor. Eskiden musluk çalınırdı haberi gelirdi şimdi mazgal, korkuluk demirleri ve mezar kapıları çalınmaya başlandı. Acaba çaldıkları şeyler onların kendi malı olsa ne tepki gösterecekler? Allah rızası için insanların yakınlarının yattığı, maneviyatı olan yerlere zarar vermesinler, ” ifadelerini kullandı.

Öztürk; ayrıca Mezarlıklar Müdürlüğü binamız ve çevresinin kamera sistemiyle kayda alındığı gibi diğer kapı giriş ve çıkışlarının da en kısa sürede kamera sistemi kurulup izlenmeye başlanacağını ve şehir mezarlığı giriş kapılarının saatli olacağını cenaze olduğunda açık kalacağını belirtti.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2022, 19:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
06
06 - 2 yıl Önce

Yorum belli susma hakkımı kullanıyorum Allah bildiği gibi yapsın

Metin özgür
Metin özgür - 2 yıl Önce

İkdidar dindar ve ahlaklı bir nesil yetiştireceğiz iddiasında idi. Maalesef hırsız, soysuz, ahlaksız bir nesil gümbür gümbür geliyor.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138