Boyabat mevsim normallerinin altında kaldı

Türkiye'de bu yıl 21,4 derece ölçülen haziran ayı ortalama sıcaklığı, 1991-2020'yi kapsayan ve "uzun yıllar" olarak adlandırılan dönemde kaydedilen haziran ayı ortalamasının altında kaldı. Sinop’un Boyabat ilçesi mevsim normallerinin altında kaldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen ay ortalama sıcaklıklar, Manisa Akhisar, Denizli, Muğla, Emirdağ, Ödemiş, Nazilli, Yatağan, Burdur, Beyşehir, Dalaman, Antakya, Dinar, Tefenni, Korkuteli, Elmalı, Mut, Erdemli, Kırşehir, Akşehir, Konya, Yunak, Ilgın, Seydişehir, Ulukışla, Boyabat, Tunceli, Divriği, Baskil çevrelerinde mevsim normallerinin altında, yurdun diğer bölgelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Boyabat’ta yarım kilo bonzai ele geçirildi Boyabat’ta yarım kilo bonzai ele geçirildi

Uzun yıllar (1991-2020) haziran ayı ortalama sıcaklığı 21,8 derece iken, bu yılın haziran ayı sıcaklığı 21,4 derece ile uzun yılların 0,4 derece altında ölçüldü.

Haziran ayında en düşük sıcaklık 0 derece ile Isparta Senirkent'te, en yüksek ise 42,5 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde tespit edildi.