Boyabat Kaymakamlığı’ndan uyarı !

Boyabat Kaymakamlığı’ndan uyarı !

Boyabat Kaymakamlığı’ndan uyarı !

Boyabat İlçe Kaymakamlığı dolandırılcılara karşı vatandaşları dikkatli olması yönünde uyarıda bulundu.

Ülke genelinde sayıları giderek artan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili Boyabat İlçe Kaymakamlığı bir duyuru yayınladı.Yapılan duyuruda ‘’ Kendisini polis, asker, savcı şeklinde kamu görevlisi olarak tanıtıp, telefon hattınızın teröristlerce kullanıldığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu belirterek yapılacak operasyonlarda kullanılmak üzere sizden para , altın veya yardım isteyenlere itibar etmeyin.

Yaptığınız görüşmelerde tereddüt yaşamanız halide en yakın kolluk birimine başvuruda bulunun. Bilmediğiniz numaralardan gelen çağrılarla görüştüğünüz kişilere T.C Kimlik numarası, hesap numarası, adres ve benzeri kişiler bilgilerinizi vermeyin. Hakkınızda ağır ceza mahkemesince veya icra mahkemelerince dava açıldığına yönelik gelen mesajlara itibar etmeyin. Davalık dosyalarınızı e-devlet üzerinden veya bizzat ilgili kuruma başvuru yaparak öğrenin.

Sosyal medya üzerinden çekiliş kazandınız, para ödülü kazandınız şeklinde gelen mesajlara itibar etmeyiniz. İnternet üzerinde araç, telefon, eşya ve benzeri malzeme satışı yapan tanımadığınız şahıslara kapora veya herhangi bir şekilde ödeme yapmayın. Acil durumlar için 112 ile irtibata geçiniz.’’ İfadelerine yer verildi.

- Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yeşim
Yeşim - 1 ay Önce

Yolunuz açık olsun başarılar diliyorum iyi akşamlar

Ezmude pehlivan
Ezmude pehlivan - 1 ay Önce

Teşekkür ederiz ayni konu ile dolandırmadan istediler ama basaramadilar

SIRADAKİ HABER

banner115