Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, pancar hasadına katıldı 

Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, pancar hasadına katıldı 

Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, pancar tarlalarındaki hasat çalışmasını inceleyip, bereketli bir hasat yılı olmasını dilediler. 

Boyabat İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar ve beraberindeki heyet ilçeye bağlı Kurusaray Köyü'nde 15 yıl sonra  ekilen pancar hasadına katıldılar. Boyabatlı pancar üreticileriyle tarlada konuşan İlçe Kaymakamı Enver  Yılmaz  hasat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Üreticilerin uzun süre sonra ekilen şeker pancarından çok memnun kaldığını ifade eden

Yılmaz ;  '' 2022 yılı şeker pancarı sezonunda Kurusaray köyünde 230 dekar, Muratlı köyünde 155 dekar ve Esengazili köyündede 110 dekar olmak üzere toplam 495 dekar alanda pancar ekimi yapıldı ve verimli bir hasad oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda ekim alanları genişleyerek ilçemiz ve ülkemiz ekonomisi için hayırlı işler yapmış oluruz" dedi. 

Kaymakam Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar pancar tarlasında sökme çatalı ile birlikte tarlada pancar sökerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kurusaray Köyü Muhtarı Halit Fidan '' 15 yıl aradan sonra köyümüzde pancar ekimine başladık. Çok güzel verim aldık. Görüldüğü gibi pancalarımız güzel ve verimli. Umduğumuzdan fazla verim aldık. Önümüzdeki yıllarda daha da fazla ekmeyi düşünüyoruz. '' ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin konuşan Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı  '' Şükürler olsun ki 15- 16 yıl sonra  köyümüzde pancar üretimi başladı. 230 dönümle başladık yaklaşık  buradan alınan verimle birlikte yaklaşık Boyabatımıza 2.5 milyon tl getirisi oluyor. Bizlere destek olan Sayın Kaymakamımız Enver Yılmaz'a ve İlçe Tarım Müdürlüğüne şahsım ve ekici arkadaşlarım adına teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla pancar ekimi yapacağız.'' dedi.

Şeker pancarı hasadına İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Esen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, Taşköprü Ziraat Bölge Şefi Şirin Başoğlu Uyumaz, pancar üreticileri de katıldılar.


-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115