Boyabat Katı Atık Depolama Tesisi yakında ihaleye çıkıyor

Boyabat Katı Atık Depolama Tesisi yakında ihaleye çıkıyor

Boyabat Katı Atık Depolama Tesisi yakında ihaleye çıkıyor

Sinop Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş Boyabatlıların merakla beklediği Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nin  yakın zamanda ihaleye çıkacağını duyurdu.

  Milletvekili Nazım Maviş 2019 yılında Doğuca Köyü mevkiinde yapımına başlanan ve yaklaşık 47 Milyon Türk Lirasına mâl olan 'Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nin akıbeti ile iligili  Boyabat Sesi Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Sezer'e  önemli açıklamalarda bulundu. Nazım Maviş yakın zamanda ihale sürecinin başlayacağını ifade etti.

Milletvekili Maviş Boyabat Sesi'ne yaptığı açıklamada ;  '' Boyabat, Durağan ve Saraydüzü'nü etkileyecek  bir proje ile bölgenin çöp sorununu çözmek üzere bir tesis yaptık. Bu tesis bize yaklaşık olarak 47 Milyon Türk Lirasına mal oldu. Ancak buranın faaliyete geçmesi , ihaleye çıkabilmesi için kesin kabulünün yapılması gerekiyordu bu tesisin kesin kabulüde 10 şubat tarihinde gerçekleşti.  Bu tesisleri belediyelerin işletmesi mümkün değil buralar teknik kapasite isteyen yerler. Şimdi önümüzdeki süreçte burada üç belediyeden oluşan bir birlik mevcut. Bu belediyeler içerisinde Boyabat Belediyesi birlik başkanı olarak ihale şartnamesini hazırlıyor. Bir iki ay içerisinde buranın işletilmesi ile ilgili ihaleye çıkacak. İhale sonucunda burayı işletecek bir firmamız olduğunda tesis faaliyete başlamış olacak. Tesisimizle ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Olurda ihale sonucunda burayı işletecek bir firma çıkmazsa başka seçeneklerimizi devreye sokacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar onları bu vahşi çöp depolamadan kurtaracağız. '' dedi.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2022, 16:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
yenimahalleli
yenimahalleli - 2 yıl Önce

yeni yapmış olduğunuz belediye binasına girinde bakın eserinize hastanede aynı şekilde hamamda aynı yeter kandırmayın vatantaşı

YARDIMCI HİZMETLİ
YARDIMCI HİZMETLİ - 2 yıl Önce

YARDIMCI HİZMETLİLER GİH KADROSU BEKLER SAYIN VEKİLİM SESİMİZ OLURMUSUNUZ .

SIRADAKİ HABER

banner115