Boyabat'ın o fotoğrafı Türkiye'nin gündemi oldu

Boyabat'ın o fotoğrafı Türkiye'nin gündemi oldu

Boyabat'ın o fotoğrafı Türkiye'nin gündemi oldu

Boyabat'ın 1980 yılı ile 2019 yılı arasındaki ağaçlandırma fotoğrafı ile gündeme gelen dönemin ağaçlandırma şefi Hikmet Kaya o fotoğrafla sosyal medyada paylaşma rekorları kırıyor.

Sinop’un Boyabat ilçesinde ikamet eden Emekli ormancı Hikmet Kaya 1980 yılı ile 2019 yılı arasındaki ağaçlandırma fotoğrafı ile tekrar gündeme geldi. Ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı yerde aynı pozu tekrar yakalayan Kaya sosyal medyada paylaşma rekorları kırdı. 

 Kaya Emekli olduktan sonra da ağaç sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek ''   Yaptığım ağaçlandırma konusunda edindiğim tecrübelerimi ve görev yaptığım süre içinde önceden resmettiğim ağaçlandırma çalışmalarını gelecek nesillere hediye etmek istedim. Boyabat’ın evveliyatındaki durumu ile şimdiki durumunu mukayese etmeleri açısından gelecek nesillere bir hediyem olsun '' dedi.

Ağaçlandırma yapılan bölgede 2022 yılında çekilen fotoğraf sosyal medyada büyük ilgi gördü. Orman Bölge Müdürlüğü'nün paylaştığı fotoğrafa vatanadaşlar olumlu yönde binlerce yorum yaptı.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2022, 11:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erkan Kibaroğlu
Erkan Kibaroğlu - 2 yıl Önce

Boyabat-Kurusaray Köyünden Rahmetli Amcam Ormancı ALİ KİBAROĞLU nun o dönemde ağaçlandırma çalışmalarına katıldığını çok sefer dinledim büyüklerimden. Emeği geçenlerden Allah Razı olsun

Batur öztürk
Batur öztürk - 2 yıl Önce

Boyabat öşek(yazı) köylüyüm. Oralara gelip köyümü görmeyi çok istiyorum.

SIRADAKİ HABER

banner115