Boyabat'ın ev sahipliği yaptığı Türkiye Şampiyonası sona erdi

Boyabat'ta Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası sona erdi

Sinop'un Boyabat ilçesinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Daylı köyü mevkisindeki kara yolu üzerinde 17 ilden 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde erkeklerde 2 bin 500 metre, kadınlarda 1250 metre serbest teknik uzun mesafe yarışları gerçekleştirilirken, ikinci günde erkeklerde 800, kadınlarda 400 metre hız, kondisyon ve dayanıklılık yarışları gerçekleştirildi..

Yarışmaların ilk gününde erkeklerde 2500 metre yarışlarda 1. Baran Demir, 2. Emrah İmir 3. Samet Baltan 4. Diyar Tekin olurken 1250 metre kadınlar yarışında ise 1. Semanur Karaman, 2. Nurefşan Çınar 3. Rukkiye Yavuz, 4. Meryem Duman oldu.

Yarışmanın ikinci gününde Erkeklerde 800 metrede 1. Emre Fidan, 2. Samet Baltan, 3. Diyar Tekin, 4. Emrah İmir, olurken, kadınlarda 400 metrede 1. Semanur Karaman, 2. Nurefşan Çınar, 3. Meryem Duman, 4. Rukkiye Yavuz oldular.

Yarışların tamamlanması ardından Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle sporculara madalyaları verildi.

Şampiyonada dereceye giren yarışmacılara ödüllerini veren Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, yaptığı konuşmasında, düşünceden fiiliyata geçiren, emeği geçen antrenöründen, sağlıkçısına, hocalarından sporcularına kadar kimin emeği varsa hepsine tek tek teşekkür ederim, diyerek;

"Güzel vatanımızın her köşesinden gelen yavrularımızla çok fazla ilgilenemedik. Ancak bu bir ilkti, inşallah bundan sonra organize edilecek yarışmalarda sizleri tarihi şehir Boyabat'ımızda ağırlamaktan gurur duyarız. Her zaman böyle etkinliklere kapımız sonuna kadar açık. Maddi manevi desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Sizlerin huzurunda söz veriyorum. İlçe Spor ve Gençlik Müdürümüzün sizlerle ilgilendiğine canı gönülden inanıyorum. Hepinize tek tek sonraki yarışmalarda başarılar dilerim." ifadelerinde bulundu.

İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül de katıldığı törende sporcuları tebrik edip, kupa ve madalyalarını verdi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Faruk Erdem de Boyabat’ta bu güzel organizasyonu düzenlemenin, ev sahipliği yapmanın büyük gururunu yaşıyoruz. Tüm sporculara, hocalarımıza katılımcılara emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım, dedi.

Kastamonu kayak antrenörü, Tekerlekli Kayak 2004 Dünya Şampiyonu Muhammed Kızılarslan yarışmaya katılan öğrencileriyle birlikte geldiği organizasyonda AA muhabirine yaptığı açıklamada Boyabat'taki yarışmaların harika geçtiğini söyleyerek "Sporcular son derece keyif aldılar. Bizi burada ağırlayan gençlik spor il ve ilçe müdürlüğümüze emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Daha sonra yapılacak organizasyonların da buraya alınmasını istiyoruz." dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2023, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115