Boyabat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı. 

Boyabat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. 

Boyabat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı. 

Boyabat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. 

24 Kasım Öğretmenler Günü, 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda ünlü Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ve ilçede görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerinin ''Öğretmenlerden Armağan'' başlıklı görsel sanatlar eserlerinin sergilendiği serginin açılışı ile devam etti. 

Daha sonra Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda kutlama töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başlayan program İlçe Milli Eğitim Müürü Osman Özkan'ın günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşma ile devam etti. 

Özkan, yaptığı konuşmasında "Öğretmen; yapıcı, yaratıcı ve insan haklarına saygılıdır, vatanseverdir. Öğretmen özverili, çevresine güven ve inanç veren, içi insan ve vatan sevgisiyle dolu bir kişidir. Öğretmen insana bilgi ve sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır, Bizi doğruya yöneltir ve bilgili kişiler olmamız için özveriyle çaba gösterir. Öğretmen her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan, beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olan kişidir. 

Öğretmenlik, öyle kutsal bir meslektir ki, her zaman sorunun değil çözümün bir parçasıdır. Olmazların, yokların imkansızlıkların içinde dahi Fatihler, Mimar Sinanlar, Mustafa Kemaller yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmektedir. Kısacası; öğretmen binlerce çocuğu olan bir annedir, bir babadır. 

Bu anlamlı ve güzel günde tüm öğretmenlerimizin 24 Ksım Öğretmenler Gününü kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim."
ifadelerinde bulundu. 

Günün anlamıyla ilgili şiirlerin okunuşu sonrasında emekli öğretmen Muharrem Ayvacı ilgili konuşmasını yaptı. Daha sonra şehitler ve vefat eden öğretmenler için Kur'an Tilaveti okunup, hatim duası yapıldı. 

Program skeç ve oratoryo sunumu sonrasında ödül töreni ile sona erdi. 

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkan Vekili Mustafa Demircan, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsb Bçv Özay Topçu, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Sezer, stk temsilcileri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar. 

Haber : Mahmut Coşkun




 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115