Boyabat'ı ağaçlandırmayla geçen bir ömür

Boyabat'ı ağaçlandırmayla geçen bir ömür

Boyabat'ı ağaçlandırmayla geçen bir ömür

Boyabat'ın 1980 yılı ile 2019 yılı arasındaki ağaçlandırma fotoğrafı ile gündeme gelen dönemin ağaçlandırma şefi Hikmet Kaya Boyabat'ta Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli Ağaçlandırma etkinliğine katıldı.

Sinop'un Boyabat İlçesinde 25 sene ağaçlandırma şefliği yapan ve Boyabat'ın ağaçlandırmasında büyük katkı sahibi olan emekli ormancı Hikmet Kaya tüm yurtta düzenlenen "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan, Yarın Nefes" kapsamında Boyabat Kayaboğazı Köyü'nde düzenlenen etkinliğe davet edildi.Emekli ağaçlandırma şefi Kaya emekli olduktan sonra da ağaç sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek fidan dikti.

Meslektaşı Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü Personeli Ağaçlandırma Şefi Asiye Ayvaz'a tecrübelerini aktaran Kaya '' Ben emekli olduktan sonra 20 sene geçti. Bugün değerli meslektaşım benim yerime gelen Asiye hanım beni dikime davet etti kendisine teşekkür ediyorum. Buraya bir selvi fidanı sedir fidanı sekiz yaşları civarında inşallah başarılı olur. Yıl sonuna kadar kurumazsa zaten hayatına devam eder. Doğayı çok seviyorum bugün burada mutlu olmamın bir nedeni daha var. Bir tarafta oğlum bir tarafta torunum üçümüz bir araya geldik bir fidan diktik. Bu fidanın da kurumadan hayatını devam edeceğini umuyorum.'' ifadelerini kullandı.


-Boyabat Sesi
 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2022, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138