Boyabat Huzurevi inşaatında yeniden çekiç sesleri gelmeye başladı

Boyabat Huzurevi inşaatında yeniden çekiç sesleri gelmeye başladı

Boyabat Huzurevi inşaatında yeniden çekiç sesleri gelmeye başladı

2016 yılında düzenlenen törenle temeli atılan ve çeşitli sebeplerle yapımına başlanamayan Boyabat Huzurevi inşatı yeniden başladı.

2016 yılında Gökdere Mahallesi'nde temel atma töreni gerçekleştirilen ve çeşitli nedenlerden dolayı inşaatı duran Boyabat Huzurevi projesi inşaatı kaldığı yerden yeniden başladı. Çalışmalar bittiğinde  3 katlı ve 48 odalı bir huzurevi Boyabat’a kazandırılacak.

Huzurevi projesi hakkında Boyabat Sesi Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Coşar kaba inşaatı yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını ifade etti. Başkan Coşar şu açıklamalarda bulundu ; ‘’  Ben Avrupa’da böyle yapıların önemini gördüm yakından deneyimledim. İnsanların hayatları her zaman planladıkları gibi gitmeyebilir. İnsanların çoluğu çocuğu olmayabilir, her hangi bir sebepten dolayı zor günlerden geçebilirler, İşte böyle zamanlarda yaşlı insanlarımızın bu kuruma ihtiyacı oluyor. Bölgemiz için de çok büyük bir ihtiyaç olduğuna inanıyorum.

Boyabat Huzurevi Projesi 2013 yılından bu yana uğraşılan bir konuydu, çeşitli nedenlerden dolayı proje duraksamıştı.Biz göreve geldikten sonra tekrar bu mesele gündeme geldi. Bizde Kaymakam beyle birlikte istişare ettik,  işin hukuki yönüyle ilgili pratiği var ,bu hususlarda çok donanımlı biri. İki buçuk üç ay içerisinde  milletvekilimizinde büyük desteğini alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda projeler üzerinde revizeler yaparak çalışma başlattık.

Ben kendim rahmetli Boyabatlı hayırsever iş adamımız Necdet Küçükbaş ile görüşmüştüm. Bir okulun yapılmasına ve anahtar teslim bir caminin yapılmasına vesile oldunuz bu konuda da bizlere yardımcı olabilir misiniz diye sormuştum. Allah razı olsun oğlu Yalçın Küçükbaş konuyla ilgileneceğini söyledi. Babasının verdiği sözü tutmaya her an hazırım dedi. Bizde kaba inşaatı halledebilirsek diğer hayırseverlerle birlikte kalan bölümlerin tamamlanabileceğini anlattık.

Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetimi ile sürekli görüşme halindeyiz. Sonuç olarak projeyi başlattık, teknik yönlerini de belediyemiz üstlendi. Kato ihtiyacı , İş Makinası ihtiyacı bu vb. destekleri biz veriyoruz. Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne de Kasaplar Çarşısı’nda bir yer tahsisi gerçekleştirdik. Neticede Yalçın Küçükbaş’ın yapmış olduğu bağış ile birinci katın tabyalarını atmaya başladık.

Havalar güzel giderse 24 Kasım’a kadar birinci kat atılmış olacak. Allah nasip ederse yıl sonuna kadar  3 kat kaba inşaatı olmak üzere bitireceğiz. 1255 m2 büyük bir bina 48 odalı ancak 60 odaya kadar çıkabilecek. Modern bir bina olacak. Boyabatlı hayırsever iş adamlarımızla da görüşme halindeyiz, önümüzdeki günlerde bir araya geleceğimiz bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız hızlı gidiyor malzeme sıkıntımız yok.Ömer Sütçüoğlu ile başlayan ve Yalçın Küçükbaş’ın bağışı ile devam eden bu huzurevi halkımızın desteklerliyle bitecek inşallah. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.’’ Dedi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2023, 20:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol yaylalı
Erol yaylalı - 6 ay Önce

Boyabatımıza halkımıza hakka hizmet eden hayır yapanlardan Allah razı olsun Allah cc dahaçok versin boyabatımızın çok önemli ihtiyacı atnan menderes bulvarı nı yıldız mahallesi ışık lardan köprü başına kadar arabalara tüp geçit olması ve atnan menderes bulvarı istiklal caddesi gibi insanlara bırakılması atnan menderes bulvarından geçen araçların kaldırdığı toz her insana iki gıram düşüyor iki gıram toz yutmuş oluyoruz saygılarımla

Hasan Sancar
Hasan Sancar - 6 ay Önce

Tam bizim evin arka tarafında inşaAllah oralar temizlenir bizim duvara kadar hafriyat gelmiş oralar bir düzene girer inşaAllah. Selâmlar.

vatandaş
vatandaş - 6 ay Önce

seçimden sonra unutulup gider yapılan da çürür beş yıl sonra yeni seçimde bir daha göstermelik çalışma yapılır .

SIRADAKİ HABER

banner115