Boyabat halkı tek yürek oldu

Boyabat halkı tek yürek oldu

Boyabat'tan 7 tır dolusu yardım yola çıktı

Boyabat’ta depremzedelere ulaştırılmak üzere toplanan 5 tır dolusu su, 2 tır dolusu gıda giysi ve diğer yardım malzemeleri yola çıktı.

Boyabat Kaymakamlığı ve Boyabat Belediyesi işbirliğiyle depremzedeler için oluşturulan yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri tırlara yüklenerek Adıyaman ili AFAD yetkililerine teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası Boyabat Kaymakamlığı ve Boyabat Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasına yoğun katılım var. Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önüne vatandaşların yardım malzemeleri adeta sağanak yağmur gibi yağıyor.

Gelen yardım malzemeleri kaymakamlık, belediye, ilçe jandarma, askerlik şubesi, sivil toplum kuruluşları görevlileri tarafından tasnif edilip paketlendikten sonra tırlara yüklendi.

Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, yardım toplama merkezinde AA muhabirine yaptığı açıklamada Boyabat halkının desteğiyle gurur duyduklarını belirterek, "10 İlimizi etkileyen deprem sebebiyle üzgünüz. Milletimizle birlik beraberlik içerisinde olması, dayanışma içerisinde olmasına seviniyoruz. Boyabat halkının desteğiyle gurur duyuyorum.Rabbim bu tür felaketlerden bizleri muhafaza eylesin. Birinci tırımızı yükledik ikinci tırımızı akabinde yükleyeceğiz. Biraz sonra yola çıkacaklar. Ayrıca 5 tır dolusu su siparişlerimizi verdik tırlarla bunları da bölgeye sevk ediyoruz. Tüm Boyabat halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerinde bulundu.

Yardım malzemesi getiren bir vatandaşımızın "Hocam, evde televizyon izlerken çok ağladım, ben evimde bile üşürken dondurucu soğukta beton yığınları içinde mahsur kalıp, bir mucize bekleyen insanımız .. (gözleri doldu), burada da insanlarımızın yardım için koşuşmaları beni yine ağlattı. Allah'ım böyle acıları bize bir daha yaşatmasın. Gurur da duydum ki bu milleti kimse kimse yıkamaz, acılı günlerimizde birlik oluyoruz, ne mutlu buna da" derken her şeyi, duygularımızı net bir şekilde yansıtıyordu...

Depremzedeler için yardım getiren vatandaşlar, malzemelerini adeta kuyruğa girerek yetkililere teslim ettikleri görülürken, ileriki günlerde de yardım tırlarının yola çıkacağı öğrenildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2023, 15:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Kılıçaslan
Mustafa Kılıçaslan - 1 yıl Önce

Garibana birşey demem ama maddi durumu iyi olup da eski püskü eşya verenlere yazıklar olsun,Allah sizi ıslah etsin.boyabatin yüz karası insanları sizsiniz.

SIRADAKİ HABER

banner115