Boyabat Emniyetinden muhtarlar ile huzur toplantısı

Boyabat Emniyetinden muhtarlar ile huzur toplantısı

Boyabat Emniyetinden muhtarlar ile huzur toplantısı

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik kapsamında sorumluluk sahasında bulunan merkez ve yakın köy muhtarlarının katılımı ile Huzur Toplantısı gerçekleştirdi.

Polis Lokalinde, İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Boyabat İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, merkez ve yakın köy muhtarlarının katıldığı toplantıda dolandırıcılık, asayiş ve güvenlik, Covit19 ve özellikle orman yangınları konularında alınacak önlemler değerlendirildi

Toplantıda bilgilendirilen muhtarlara görevli oldukları mahalle ve köylerindeki vatandaşların çeşitli iletişim yollarıyla toplantıda verilen bilgilerin ve uyarıların aktarılarak bilinçlendirilmesi istendi. Muhtarların, mahalleleri ve çevrelerinde şüpheli gördükleri kişileri resmi kurumlara bildirilerek olası olumsuzlukların önlenmesi uyarılarında bulunuldu.

Toplantıda muhtarlara konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, gündemde olan orman yangınlarına karşı tüm vatandaşların bilinçli ve tedbirli olmaları gereğine dikkat çekerek, "Yangına ne kadar hızlı müdahale edilirse o kadar çabuk söndürme olur. Çevreye genişleyen yangınları söndürmek zorlaşır. İlçemizde iki gün önce çıkan yangına çevredeki ve o an yoldan geçen araçlardaki vatandaşlarımızın canlarını hiçe sayarak elleriyle müdahale edip, arazözlerin gelmesiyle de anında diyebileceğimiz şekilde söndürülmesi, bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Ben buradan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Muhtar arkadaşlarımız kendi mahalle ve köylerindeki vatandaşlarımızı uyararak ormanlara girmemelerini, ataş yakma, mangal yakma, sigara izmariti atma gibi tehlikeli davranışta bulunmamalarını söyleyeceklerdir. Vatandaşlarımız gördükleri bir yangını anında 112 yi arayarak ihbar ederek büyümeden söndürülmesine yardımcı olmalıdır." dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar da gündemle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği Orman Yangınları genelgesindeki önlemleri açıklayarak "Orman yangını konusunda risk taşıyan bölgelerde ormanlara girişlerin ve ormanların çevresinde ateş yakılması yasaklanmıştır. Boyabat ilçesinde sadece Kalebağı Mesire alanına izin verilmiştir. Başka hiç bir ormanlık alana giriş te yasaktır, dolayısıyla ateş yakmak ya kesinlikle yasaklanmıştır.

Siz muhtarlarımız da bu kararlar doğrultusunda vatandaşlarımızı bilgilendireceksiniz. Kararlara uymayanları ve şüpheli gördüğünüz kişileri devletin resmi kurumlarına bildireceksiniz."

Bayar, açıklamasında Sinop il merkezi olarak tüm acil çağrıların 112 altında toplandığını da hatırlatıp, ihbarların 112 numaradan yapılacağını söyledi.

İlçedeki Covid 19 vakalarında artış olduğunu da söyleyen Bayar, "Covid 19 henüz bitmemiştir, vatandaşlarımızın tedbirlere uymaması ve rehavete kapılmaları vakaları artırmıştır. Mutlaka maske mesafe ve hijyene uymalıyız. Aksi taktirde başa dönmüş olacağız ki bunu hiç istemiyoruz. Vatandaşlarımız, kendi ve toplam sağlığı için kurallara istisnasız uymaları, aşılarını olmayan ve tamamlamayanların da aşılarını olmaları gerekmektedir" ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2021, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115