Boyabat Çattepe Köyü'nde Orman Haftası Etkinliği

Boyabat Çattepe Köyü'nde Orman Haftası Etkinliği

Boyabat'ta 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Çattepe Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Çattepe Ortaokulu bahçesinde Çattepe İlkokulu, Çattepe Ortaokulu ve Boyabat Özel Duru Anaokulu okullarının birlikte hazırladığı Orman Haftası etkinliği gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından günün anlam ve önemi üzerine konuşan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Lemi İleri Çolak, ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır, diyerek:

"Kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Evimiz, önümüzdeki masa, oturduğumuz sandalye, elimizdeki kalem, defterimizi, yaktığımız odun hep ağaç ürünleridir, Ayrıca ağaçlar endüstrinin bir çok kollarında , boya sanayinde , ilaç yapımında kullanılır.

Bize bu kadar yarar sağlayan , ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanları korumalıyız. Ağaç dikip, yeni ormanlar yetiştirilmesine yardımcı olmalıyız. Bugüne kadar verilmiş olan zararı telafi etmek için canla başla çalışmalıyız." dedi.

Ülkemizde ormanların korunması, ağaçlandırma işleri Cumhuriyet yönetiminin ilanından sonra ele alındığını söyleyen Çolak, "Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde her ilde valileri başkanlığında orman yetiştirilmesi için bir kurul vardır. Bu kurul yörede ormanların korunması ve yeni ormanlar yetiştirilmesi için kararlar alır ve uygular. Uygun alanlar ağaçlandırılır. Yeni ormanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılır.

Ormanların korunması ve çoğaltılması adına toplumu bilinçlendirmek için her yıl 21-26 Mart Dünya Orman Haftası olarak kutlanmaktadır. Unutmayalım ki, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, uygarlığın en temek göstergesi olan ağacı ve ormanı korumaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1030 yılında dediği gibi; 'Çevreyi korumak aklın gereğidir, ağaç ve çiçek uygarlık demektir, ormansız ve ağaçsız toprak vatan değildir." ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlamıyla ilgili şiirlerin okunuşu, Merhaba Ben Ağaç, Tohumlar Fidana Fidanlar Ağaca, Kestane Gürgen Palamut, Küçük Çam Ağacı adlı gösteriler sergilendi.

Gösteriler sonrasında İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Ceylan ve Boyabat Orman İşletme Müdürü Evren Faik Ayran tarafından ilk orta ve lise düzeyinde resim, afiş ve karikatür dalında düzenlenen yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program okul bahçesine protokol, katılımcılar ve öğrenciler tarafından fidanlar dikimiyle sona erdi.

Etkinliğe Sosyal Yard.ve Day.Vakfı Müdürü Hüseyin Cihan Tosunoğlu, İlçe Yazı İşleri Müdürü Dilber Sivri, İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2024, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115