Boyabat Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'nde çalışmalar sürüyor

Boyabat Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'nde çalışmalar sürüyor

Boyabat Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'nde çalışmalar sürüyor

Boyabat Belediyesi tarafından Boyabat'ın geçmişten gelen, gün yüzüne çıkarılması gereken değerlerin yaşatılacağı müzelerden ilki olan “Boyabat Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'nde” için çalışmalar son hızla devam ediyor.

Boyabat Belediyesine ait Latife Genç Evi, belediyenin yürüttüğü proje kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda “Boyabat Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'nde" olarak Boyabat'a kazandırılacak.

Boyabat'ın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak, korumak ve yaşatmak amacıyla hizmete girecek olan müzede, tadilat, düzenleme, elektrik tesisatı çalışmaları sürüyor. Tadilat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, konağın yeniden yaşatılması ve hikâyesini tüm dünya ile paylaşabilecek bir müze haline getirmesi hedefleniyor. 

Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkan bir anlayışla hizmet ettiklerini ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,"Tarihi değerlerin korunması ve yaşatılması için hazırladıkları söz konusu müze projesinin, Boyabat halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Başkan Çakıcı, tarih ve medeniyet şehri Boyabat'ın tarihine ışık tutacak olan müzenin, Boyabat turizmine de büyük katkı sunacağına inandığını ifade ederek, “Boyabat Belediyesi olarak, kültürüne ve yerel değerlerine sahip çıkan anlayış ile çalışmaktayız. Burada bulunan tescilli binalar, en kısa sürede müze olarak halkımıza ve misafirlerimize hizmet vermeye başlayacak. Kent Müzesi bu yıl içerisinde bitirilecek. İç tefrişatının tamamlanmasının ardından 2019 yılı içerisinde "Boyabat Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi" adıyla hizmete açılacak." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115