Boyabat Belediyesi'nin kurduğu iki çadırda ilk iftar yemeği verildi

Boyabat Belediyesi'nin kurduğu iki çadırda ilk iftar yemeği verildi

Boyabat Belediyesi'nin ramazan ayı dolayısıyla kurduğu iki iftar çadırında belediyenin koordinesi ve hayırseverlerin desteği ile ilk iftar 
yemeği verildi.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Beyazıt Camisi önüne kurulan iftar çadırlarına gelerek orucunu açan vatandaşlara hoş geldiniz, afiyet olsun diyerek ramazanlarını tebrik etti.. 

Çakıcı, burada yaptığı açıklamada, burası sadece fakirlerin geldiği yeri değil, Boyabat'ın ortak değeri, ortak kültürünün altına geldiği noktadır, dedi.

Çakıcı, konuşmasında "Bu bölgenin en saygın şehirlerinden abad şehir Boyabat'ta, iftar çadırlarının önündeyiz. Her zamanki gibi Boyabat Belediyesi, Boyabatlılar o güçlülüğünü, saygınlığını koruyor. Bu gün iftarıyla bereketiyle ramazana girdik, birkaç dakika sonra hep birlikte orucumuzu açacağız. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır, inşallah rahmetiyle ve bereketiyle de devam edeceğine inanıyorum.

Biz önceki yıllarda mahalle iftarları yapıyorduk. Şimdi hava şartları dolayısıyla yapamıyoruz. İki yıldır da pandemi dolayısıyla çadır kuramadık. Bu yıl çadır kurmak nasip oldu.

Burası sadece fakirlerin geldiği çadır olmaması lazım. Burası bütün Boyabatlılar'ın çadırı olması lazım. Budan babalara, dedelere sesleniyorum. Kesinlikle çocuklarınızla beraber bu iftar çadırına bir kere de olsa gelin. Bu güzel kültürümüzü, geleneğimizi çocuklarımıza yaşatalım.

Özellikle iftar ve sahur sofralarını donatan anneleri gönülden tebrik ediyorum. Evlerine pide, rızık getiren abilerimizi, amcalarımızı, büyüklerimizi, kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. Onlar dünyanın en kahraman, en yiğit adamlarıdır. Bütün ümmetin, milletimizin, Boyabatlılar'ın ramazan ayını tebrik ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Başkan Çakıcı, konuşmasının sonunda ilk günün iftar yemeğini veren hayırsever iş adamı İsmail Burtoğlu ve ailesine teşekkür edip plaket verdi.

Beyazıt Camisi avlusuna kurulan 600 kişi kapasiteli iki iftar çadırında Boyabat Belediyesi koordinesinde hayırsever vatandaşların desteği ile ramazan ayı süresince her akşam iftar yemeği verilecek.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2022, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138