BM Bağımsız Denetleme Ofisi Boyabat’ta incelemelerde bulundu

Birleşmiş Milletler Roma Merkezli İFAD Organizasyonu Bağımsız Denetleme Ofisi Türkiye Stratejisi ve Planlaması Değerlendirme Heyeti ,Boyabat’ta Tarım ve Orman Bakanlığı’nın devam eden projeleri kapsamında incelemelerde bulundular.

BM Roma Merkezli İFAD Organizasyonu Bağımsız Denetleme Ofisi Türkiye Stratejisi ve Planlaması Değerlendirme Heyeti’nde bulunan Ephrem Hounkpe, Madison Rose ve Ayşe Esin Gezer Boyabat’ta Tarım ve Orman Bakanlığı’nın devam eden projeleri kapsamında  denetlemelerde bulundular.

Makine Ekipman alımları ile Çadır Ahır yapımı projesinden yararlanan Ömerköy, Cemalettin ve Bağlıca Köylerindeki çiftçileri  ziyaret eden heyet   daha sonra Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu IFAD tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 2020 yılında inşası başlayıp 2021 Temmuz ayında açılışı yapılan  ve Boyabat Belediyesine  işletme devri tamamlanan Canlı Hayvan Pazarı’nda inceleme gerçekleştirdi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Murat Usta, ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Hilmi Çelik’in sunumlarıyla Canlı Hayvan Pazarını inceleyen ekip, Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Karaman ve Veteriner Hekim Fatih Çeltikçi’den  bilgi aldılar. Veteriner hekimler ve ilçede besicilik yapan üreticilerle konuşan  BM Bağımsız Denetleme Ofisi Heyeti, çekilen hatıra fotoğrafının ardından Canlı Hayvan Pazarı’ından ayrıldılar.

Konuya ilişkin Boyabat Sesi Gazetesi Muhabirine açıklama yapan Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Usta ‘’ Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve Fon kuruluşu olan  IFAD  tarafından  Ülke  Strateji  Belgesinin hazırlanmasında referans olması , ve Serbest Denetimciler tarafından proje çerçevesinde yapılan faaliyetlerin değerlendirilerek raporlanması amacıyla 5-6/07/2023 tarihlerinde Gerze ve Boyabat İlçelerimizde  uygulanan projelerin denetimi ve değerlendirilmesi çalışmaları yapılmıştır.Bu çerçevede; Boyabat İlçesinde Makine Ekipman alımları ile Çadır Ahır yapımı projesinden yararlanan Ömerköy, Cemalettin ve Bağlıca Köylerindeki çiftçiler heyetimiz tarafından ziyaret edidi. Yine  Projelerin değerlendirme çalışmaları ile Boyabat ilçesinde yapılan 500 Büyük 1.000 büyükbaş kapasiteli Canlı Hayvan Pazarı yerinde incelendi.İncelemede büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Veteriner Hekimleri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.  ‘’ ifadelerini kullandı.

Programa Boyabat Belediye Başkan Vekili Şinasi Kahraman, Sinop Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erhan  Güçlü , İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Murat Usta ve Veteriner Hekimler katıldılar.

Boyabat'ın sevilen simalarından Aydın Altın vefat etti Boyabat'ın sevilen simalarından Aydın Altın vefat etti

- Boyabat Sesi