Başkan Çakıcı oylarınızı köylere aldırmayın

Başkan Çakıcı oylarınızı köylere aldırmayın

Başkan Çakıcı oylarınızı köylere aldırmayın

Başkan Çakıcı oylarınızı köylere aldırmayın

Son yıllarda belediyecilik anlayışında Boyabat'ta önemli gelişmeler yaşanırken, şehir merkezinde ikamet eden bazı vatandaşların oylarını köylere almaları, İller Bankası'ndan alınan ödeneğin düşmesiyle birlikte belediye hizmetlerinde düşüşe neden oluyor.

İlçenin merkez nüfusunun 28 bin görünmesine karşılık, 40 bin civarında kişiye hizmet götürdüklerini ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, bunun da belediyeye ekstra külfet getirdiğinin altını çiziyor. Bu mağduriyetleri yaşamamak için, bu konumda olan vatandaşlardan ikametlerini kendi sorumluluk sınırları içerisine, Boyabat ilçe merkezine aldırmasını istiyor. 

Çakıcı, bu nedenle İller Bankasından nüfusa göre aldıkları payın düştüğüne dikkat çekerek, "Adrese Dayalı Nüfus Sistemi'ne göre nüfusumuzun düşük görünmesi İller Bankasından aldığımız payı azaltıyor. Bu durum belediye gelirlerimizde kayıplar yaratıyor. Belediyemiz zarara uğruyor. Şehrimizde ikamet ettiği halde nüfus kayıt sisteminde başka yerlerde kaydı bulunan vatandaşlarımız, yanlış beyanda bulunma suçu işlemenin yanında, şehrimizdeki diğer vatandaşlarımıza da haksızlık etmektedirler. Onların da haklarını yemekteler. Bu durum etik ve ahlaki değil. Çünkü hak etmedikleri hizmetlerden yararlanmaktadırlar. Bunun yanında halka verilecek hizmetlerin seviyesinin düşmesine de neden olmaktadırlar." dedi. 

Çakıcı, vatandaşların kayıtlarını ikamet ettikleri yerlere aldırmalarının mağdur olmamaları için önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2018, 21:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail demiray
İsmail demiray - 5 yıl Önce

Başkanım köylere yüzlerce kişinin kayıt aldığını biliyoruz sırf miktar olup maaş alayım diye bunlara bir ceza yokmuş kaymakam bey bunlara yanlış beyanda dolayı bir ceza uygulasın

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138