Başkan Çakıcı, Boyabatlı Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Başkan Çakıcı, Boyabatlı Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Başkan Çakıcı, Boyabatlı Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Boyabat'ta görev yapan gazetecilerle kahvaltılı toplandıda buluştu.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Boyabat'ta görev yapan gazetecilerle özel bir kafede kahvaltılı toplandıda buluşarak basın bayramlarını kutlayıp açıklamalarda bulundu.

Başkan Çakıcı, yazılı ve görsel basınla birlikte Boyabat'ın hakkını ve hukukunu savunduklarını söyledi. Çakıcı, "Basın, şehrin hukukunu, hakkını savunmaktır. Basın çevrenin, yetimin, öksüzün dilidir. Basın, fakirin, sanayicinin, tarihin ve kültürün dilidir. Bunları da birleştirdiğimizde basın şehrin de dili oluyor. Özgürce şehrin hakkını, hukukunu savunan yazılan her şey bizim kabulümüzdür.

Çakıcı, basın belediye başkanını, milletvekilini, cumhurbaşkanını yani herkesi eleştirebilir. Basın herkesin ortak dilidir. Basın, şehrin eksikliklerini dile getirdiği gibi, güçlü yönlerini de dile getirir diyerek; aslı olmayan hiç araştırma yapmadan iftiraya dayalı, insanlık dışı, vahşet haberler de yapıldığına dikkat çekerek "Basın objektif olup, gördüğünü, ispatı olanı yazmalıdır." Çakıcı, Boyabat basınından genel olarak memnun olduğunu dile getirip "Eleştiri olacaktır, eleştiri hayatın da siyasetin debir gerçeğidir, ama iftira olmamalıdır" dedi.

Boyabat, doğduğumuz, çocukluğumuzun geçtiği, büyüdüğümüz, yaşlılığımızın geçeceği ve mezarımızın da olacağı şehirdir, diyen Çakıcı, "Hepimizin bu ilçeye karşı sorumlulukları var, hepimizin bu ilçedeki medeniyetleri bize emanet eden milletlere, toplumlara karşı sorumluluklarımız var. 1920'li yıllarda yaşayıp bu gün mezarlarında yatan dedelerimizin emanet ettikleri Boyabat'ın tarihini, kültürel miraslarını koruyabildik mi ? Dedelerimiz mezardan kalksalar acaba geçmişteki birlik beraberliğin, saygı ve sevginin, merhamet duygularının yaşatıldığını görebilirler mi? Maalesef ki biz şehirlerimizi kendi ellerimizle bozduk.

Burada sorumlu arıyorsak, hepimiz sorumluyuz, babalarımız, şehirde yaşayan herkes sorumludur. Sadece birkaç kişiye suçu yüklemek kanımca doğru değildir. Orta Çarşı neden bu hale geldi ? Dış ülkelerden birileri gelip te bozmadı. Yine kendimiz yaptık ne yaptıksa. Orta Çarşıyı nasıl hep birlikte bozduysak, yine hep birlikte onaracağız." 

Boyabatın sorunlarını dile getiren Çkıcı, basın mensuplarının da sorularını yanıtlayarak "Belediye başkanı sadece yol yapan, köprü yapan, park yapan değildir. Belediye başkanı şehrin bütün sorumluluğunu eline alan, bütün sorunlarına çözüm üreten, paydaşlarıyla birlikte birlikte sorun çözen bir insandır."

Çakıcı, 27 Temmuz 2019 günü Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis'in Boyabat ziyaretine de değinerek "Bu ziyaret Macaristan Boyabat ilişkileri açısından çok önemli ve değerli bir ziyarettir. 1930'lu  yıllarda Boyabat'a elektriği ve suyu getiren ve Boyabat'ta ölüp, Boyabat Şehir Mezarlığında yatan Macar Su Mühendisi Ajtai Albert Kovach'ta karşı Boyabatlılar vefa örneğiyle beraber minnet duygularını da göstermektedirler. Bu ziyaret inşallah Türk Macar ilişkilerinde ilçemizin ekonomik, kültürel ve turizm yönünden olumlu yönde değer kazanacağını bekliyorum." dedi.

Çakıcı, program sonunda gazetecileri tek tek tebrik edip, günün anısına hediye verdi. Program hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 14:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 5 yıl Önce

İYİ GÜZELDE BAŞKAN ŞU ÇÖPLÜK İŞİNİ NE ZAMAN HALLEDECEN YAKIŞIYORMU BOYABATA.

SIRADAKİ HABER

banner115