Barış Karadeniz, "Doğuca Köyü'nün İçme Suyuyla El Bile Yıkanmaz" Dedi

Barış Karadeniz, "Doğuca Köyü'nün İçme Suyuyla El Bile Yıkanmaz" Dedi

Barış Karadeniz, "Doğuca Köyü'nün İçme Suyuyla El Bile Yıkanmaz" Dedi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Boyabat ve Saraydüzü ilçelerine yaptığı ziyarette bir dizi inceleme ve görüşmelerde bulundu.

Boyabat ilçe merkezinde esnaf ziyeretlerinde bulunan Karadeniz, Merhum Öğretmen Sadık Öztürk'ün Eşi Nadide Öztürk'ün de cenaze törenine katıldı.
Daha sonra Saraydüzü ilçesine de giderek rahatsızlık geçiren önceki dönem CHP Saraydüzü İlçe Başkanı Halil Özcan'ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Saraydüzü dönüşünde Boyabat İlçesi Doğuca Köyüne giden Karadeniz, Köy Konağında Muhtar Ergün Kocakurt ve köy sakinleriyle görüştü. Köylülerin içme suyu konusunda sıkıntılarını dinleyen Karadeniz, daha sonra köyün suyunun geldiği Ayvaca mevkine gitti. Tamamen açık alandan ve bulanık suyun içme suyu olarak köye geldiğini gören Karadeniz, Boyabat Sesine yaptığı açıklamada:

"21. Yüzyılda böyle bir olayın yaşanması çok üzücüdür. Doğuca Köyü'ndeki vatandaşlarımız içme suyu konusunda çok rahatsızlar. Bizzat gördüğüm kadarıyla bırakın içmeyi el yıkanacak bir su bile değil. Ben yetkili kurum ve kişilerin biraz daha gayret göstermelerini istiyorum. Doğuca Köyünün temiz suya kavuşması için her türlü girişimleri yapıp takipçisi olacağım.

Doğuca Köyünde su sorunu yaşadığı gibi, altyapısı, kanalizasyonu da yoktur, yolları da bozuk. Devletimiz yetkililerinin önceliği içme suyuna vermekle birlikte diğer sorunlarının da çözüme kavuşturulması için harekete geçmesini istiyorum" dedi.

Köy Muhtarı Ergün Kocakurt,  Barış Karadeniz'in içme suyu sorunlarını yerinde görüp ilgilendiği için teşekkür etti. Kocakurt "Devletimizin sayın yetkililerinden yardım istiyorum. Bizler de diğer köyler gibi sağlıklı temiz su içmek istiyoruz." dedi.

Kocakurt, "Köyümüzün kendi imkanlarıyla sondaj makinası kiraladık, ancak tüm çalışmalarımıza rağmen sondj yapılan yerlerden su çıkmadı. Son çaremiz devletimizin yardımlarıdır" diyerek desteğe olan ihtiyaçlarını dile getirdi.

Karadeniz'in ziyaretlerine Boyabat CHP İlçe Başkanı Murat Sezer ve ilçe yönetimi de katıldı.

Mahmut Coşkun


 


 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2019, 19:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Y.HİZMETLİ
Y.HİZMETLİ - 5 yıl Önce

sayın vekilim biz y.hizmetlilerle ilgili bir çalışma yapsanızda bizlerde okuduğumuz okullar boşa gitmese gih sınıfına geçsek yoksa emeklilik geldi biz kaldık böyle.saygılar

SIRADAKİ HABER

banner115