Barış Ayhan Gazetecilere Destek Verdi

Barış Ayhan Gazetecilere Destek Verdi

Barış Ayhan Gazetecilere Destek Verdi

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nin yayımladığı  ortak deklarasyon üzerine bir destek mesajı yayınladı. 

Barış Ayhan mesajında  Sinop Belediyesi olarak yerel basına destek vereceklerini belirttiği açıklamasında; 
''Demokrasimizin olmazsa olmazı, ülkemizin gelişmesi ve milletimizin menfaati doğrultusunda çalışan basın emekçileri oldukça mühim bir mesleği icra etmektedir. 

Halkımızın tarafsız doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi uğrunda gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışan basın emekçileri her geçen gün türlü zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. 

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ve türlü baskılar sebebiyle medya organlarının; televizyonların, radyoların, gazetelerin ve internet sitelerinin kapandığına ve binlerce basın emekçisinin işsiz kaldığına her geçen gün üzüntüyle tanık oluyoruz. Kapanan ulusal medya organlarının yanısıra; ekonomik sıkıntı ve resmi yükümlülükler altında dimdik durmaya çalışan, hiçbir kurum siyasi örgüt veya bir topluluğun himayesi altına girmeyip yanlı haber yapmayı reddeden yerel medya organlarının artan maliyetler ve resmi yükümlülükler altında maruz kaldığı sıkıntılara bizzat şahit oluyoruz. 

İlimizde çok sayıda gazete radyo ve internet haber siteleri imtiyaz sahipleri ve çalışanlarının üyesi bulunduğu, 2002 yılından bu yana Sinop'ta varlığını sürdüren 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nin yayımladığı ortak deklarasyonu bugün Tüm Türkiye duydu.  Türlü sıkıntılara rağmen dimdik ayakta durmaya çalışan, basın meslek ilkeleri çerçevesinde görevini icra eden başta 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel olmak üzere; tüm basın emekçilerimizin destekçisi olduğumu ve deklarasyonda sözü edilen Devlet İhale Yasası'nı delme girişimlerinin şiddetle karşısında durduğumu belirterek saygı ve sevgilerimi sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115