Alibeyli köyünde şükür ve bereket duası yapıldı

Muhtarlık öncülüğünde köy meydanındaki mesire alanında gerçekleştirilen etkinlikte bolluk, bereket olması ve afetlerden korunmak eller açılıp dualar edildi.

Duanın ardından katılımcılara etli pilav ve keşkek ikramında bulunuldu.

Duaya katılan Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, vatandaşlara afiyet olsun deyip, dualarının kabul olması dileğinde bulundular. Kaymakam Yılmaz ve Başkan Coşar yemekleri hazırlayan aşçılara da kolay gelsin deyip büyük tavaya boşaltılan pirinci kepçelerle karıştırmaya yardım ettiler.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada duaların tebliğcisi olan peygamberlerin hepsinin getirdiği esaslar içerisinde rahmet duası vardır, diyerek "Artık bu sünnet özellikle Müslüman Türkiye'de bütün şehirlerimizdeki vatandaşlarımız arasında gelenek halinde devam ediyor. Bu gelenek bizim ilçemiz köylerinde de daha yaygın bir şekilde devam ediyor. Biz bu duaları yağmur duası olarak değil de şükür duası olarak telakki ediyoruz" dedi.

Duaların Allah katında kabul olması için samimiyet, ihlas ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde hiç kimsenin kalbini gönlünü kırmadan yapılması gerekir diyen Coşar, "Muhtarımız bu duygu ve düşüncelerle böyle bir duayı, fakirin fukaranın, eşin dostun, hemşehrilerimizin bir araya gelmesine, kaynaşmasına vesile olacağını ifade ederek böyle bir dua etkinliğini icra ettiler. Rabbim niyetlerini, yapılan duaları kabul eylesin. "ifadelerinde bulundu.

Alibeyli Köyü Muhtarı Güngör Hazer de geleneksel olarak köylerinde gerçekleştirilen dualara çeşitli nedenlerle altı yıl gibi ara verildiğini belirtip, bu gün icra ettikleri bereket duasına 5 bin civarında misafirin katılmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.

Mahmut Coşkun

Boyabat stadı yenileniyor ! Boyabat stadı yenileniyor !