AK Parti Sinop'ta adaylarını belirliyor !

AK Parti Sinop'ta adaylarını belirliyor !

AK Parti Sinop'ta adaylarını belirliyor!

AK Parti Sinop İl Teşkilatı, Sinop ve 8 ilçe belediye başkanlığına talip olan 45 aday adayı için temayül yoklaması yaptı. 

AK Parti'de aday adaylığı başvuruları 16 Kasım Cuma günü itibariyle son bulurken, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi il ve ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde önemli rol oynayacak olan temayül yoklaması için partililer Sinop'ta sandık başına gitti.

SİNOP GENELİNDE TOPLAM 45 ADAY ADAYI 

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda gerçekleşen temayül yoklamasında Sinop Belediye Başkan adaylığı için başvuruda bulunan 6 ve 8 ilçe belediye başkanlığı için başvuruda bulunan 39 olmak üzere toplam 45 isim partililerin oyuna sunuldu.

MERKEZDE 6 İSİM

Temayüle Sinop merkez için; aday adaylığı başvurusunda bulunan Ahmet Hamdi Bozkurt, Ayşe Serpil Yıldız, İbrahim Felek, Osman Güleryüz, Seyit Ali Çetin ve Süleyman Yazıcı'nın isimleri oylandı.  

OY KULLANANLAR ADAY ADAYLARI DIŞINDA DA TERCİHLERİNİ YAZABİLDİ

Divan başkanlığını TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır'ın gerçekleştirdiği temayül yoklamasında, divan üyeliklerini ise: AK Parti Kocaeli Milletvekili M.Akif Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ve Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Nuran Alim yaptı. 10:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilen temayül yoklamasında 600'ün üzerinde teşkilat üyesi oy kollandı. Temayülde oy kullananlar aday adayı olsun ya da olmasın 3 kişiye kadar istediği ismi de yazma imkanı buldu. 

İLK KEZ ELEKTRONİK OY KULLANILDI

Bu arada AK Parti'de aday adaylığı başvuruları 16 Kasım Cuma günü itibariyle son bulurken, aday adayları temayül yoklamasında, ilk defa uygulamaya konulan elektronik ortamda yapıldı. Teşkilat mensupları temayül kararlarını elektronik sitem üzerinden genel merkeze yolladı. E-temayül ve e-başvuru sayesinde 6 ton kağıttan tasarruf edildiği öğrenildi.

BİR İLKE İMZA ATTIK

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, temayül yoklamasında AK Parti olarak bir ilke daha imza attıklarını söyledi. Çöpçü; "Bu gün AK Parti olarak yine bir ilke daha imza atıyoruz. Partimiz, E- Temayül ile hem kağıt hem da zaman israfını önleyen bir sistem öncülük etti. Uygulanan sistemin oldukça profesyonelce hazırlandı ve elektronik sistemle oy verme işleminde yanlış oy kullanma şansı da ortadan kalkıyor" dedi.

-Haber Merkezi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138